TMOment met docent Monique Wertheym

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Monique Wertheym en binnen het cluster Fashion, Products & Production geef ik de vakken ModeMaterialen en Productie. Daarnaast ben ik z.g. Sourcing specialist in PM4 – (Sourcing specialist is iemand die zich bezig houdt met het vinden van de juiste productielanden en leveranciers)  geef ik Engels en ben ik tutor en studieadviseur.

Wat is je achtergrond?
Ik heb mijn roots in de fashion. Mijn hele familie zit in de confectie. Ooms, tantes, vader, broer… Dan gaat het bijna vanzelf. Ik ben begonnen in 1985 op de afdeling inkoop van Peek & Cloppenburg en daarna bij M&S Mode als productmanager. In 1999 heb ik de overstap gemaakt naar zelfstandig ondernemerschap voor snelle jonge trendy mode en als producent aan het werk gegaan. Daarna heb ik in de productie en verkoop gewerkt. Tussen alle bedrijven door heb ik een sabbatical gehad en ben ik weer gaan studeren. Ik mag mezelf officieel NLP Practitioner noemen. Ik vond de tijd rijp voor verdieping.

Waarom de stap naar onderwijs? Hoe ben je bij TMO beland?
Via mijn collega Jop Maalman. Ik kende Jop vanuit mijn baan bij Peek & Cloppenburg en hij dacht dat TMO wel iets voor mij zou kunnen zijn. Ik heb zijn tip ter harte genomen en ben bij TMO gaan praten. Met het resultaat dat ik hier nu alweer zo’n anderhalf jaar met superveel plezier werk. De stap naar onderwijs was voor mij een logisch vervolg van mijn carrière.  Ik werkte altijd al graag met stagiaires en vond het super leuk om jonge inkopers te begeleiden. Dat heb ik jarenlang gedaan. Het overbrengen van kennis en coachen vind ik heel boeiend. Dat is ook de reden dat ik NLP ben gaan doen.  In deze baan komt alles bij elkaar; mijn fascinatie voor mode én mijn drive om kennis en ervaring over te brengen.

Hoe blijf je up-to-date in zo’n dynamische branche?
Naast mijn werk bij TMO doe ik nog regelmatig klussen in de fashion waardoor ik mijn kennis op peil houd. Ik doe o.a. styling shoots voor een aantal brands waarbij ik moodboards verzorg en  de aankleding van de modellen help stylen. Verder probeer ik veel te reizen en help ik kleinere merken en startups. Uiteraard volg ik het modenieuws op de voet, ik lees veel internationale fashionbladen en bezoek events zoals de FashionWeek en Modefabriek.

Wat spreekt je zo aan in de opleiding?
Sowieso het hoge niveau van de opleiding en de studenten. En natuurlijk de kleinschaligheid. Mensen zijn hier mensen en geen nummers.

Heb je tot slot een tip aan onze studenten?
Follow your dreams! Heel simpel eigenlijk; doe wat je zelf wilt en niet wat je omgeving van je verlangt. Probeer jezelf breed te oriënteren, geniet van je studententijd en ga stage lopen in het buitenland. We zijn niet voor niets een internationaal georiënteerde business school.

Brochure
Open dag
Proefstuderen