TMOment met docent Farida Breukelman

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Farida Breukelman en ik werk sinds ruim 1,5 jaar bij TMO. Ik ben begonnen als docent maar inmiddels vervul ik verschillende rollen. Ik ben docent HRM in 3 semesters, docent Business Communication, tutor, studieadviseur en ik werk als managementcoach mee aan het Trend Event en als projectdocent aan het Business Plan project in semester 5. Daarin begeleid ik studenten bij het maken van een personeelsplan. Heel afwisselend werk dus!

Van oorsprong ben ik communicatiewetenschapper maar ik heb eigenlijk altijd HR-functies gehad. En ook daarin altijd met veel diversiteit; van manager Corporate Recruitment en Human Resources Development tot interimklussen en HR-manager binnen management teams. Sinds een aantal jaren combineer ik HR-opdrachten met onderwijs. Het geeft me de mogelijkheid om up to date te blijven binnen mijn vakgebied. Die kennis kan ik vervolgens weer overbrengen op de studenten. Inmiddels geef ik alweer zo’n 7 jaar les en trainingen.

Wat heb je met de fashionbranche?
Vanzelfsprekend vind ik mode heel erg leuk! Ik heb in het verleden  voor ondernemers in de modebranche HR-klussen gedaan. Nu ik bij TMO werk, probeer ik binnen de modebranche een netwerk te creëren, zoals bij INretail en Modint. Via collega’s kom ik in contact met HR-mensen in fashionbedrijven. Heel boeiend. Ook volg ik wekelijks de media, zoals FashionUnited. Van studenten leer ik ook veel dankzij hun bijbanen.

Waarom de stap naar onderwijs? Hoe ben je bij TMO beland?
De combinatie van het HR-werkveld en onderwijs vind ik leuk; de ervaring die je opdoet in het werkveld overbrengen aan studenten waarmee ze later in hun werk iets gaan doen. Velen krijgen een leidinggevende positie of worden eigen ondernemer, en dus heb je met personeel te maken. We leiden niet op tot HR-manager, maar ik wil ze wel de praktische zaken zoals beoordelingen, werving, salariëring, cao-voorbeelden, persoonlijke ontwikkeling etc. bijbrengen. Als voorbeeld ga ik de Hudson’s Bay wervingscampagne in mijn lessen behandelen.

Ik ben via een oud-collega bij TMO terechtgekomen. TMO stond al op mijn wensenlijstje toen ik begon met les  geven. In eerste instantie zou ik tijdelijk blijven maar het beviel van beide kanten zo goed dat ik met veel plezier een blijvertje werd.

Wat spreekt je zo aan in de opleiding?
Eigenlijk alles. De kleinschaligheid, het intensieve contact met de studenten, de diversiteit van de vakken en van mijn collega’s. Ik investeer veel in de band met mijn studenten en krijg daar elke dag energie van. Het persoonlijke contact is voor mij erg belangrijk.

Heb je tot slot een tip aan onze studenten?
Blijf dichtbij jezelf en ga uit van je eigen kracht. Laat je inspireren door van anderen te leren, maar doe wat bij jou past. Als je de onderlinge verschillen waardeert en gebruikt, kom je verder!

Brochure
Open dag
Proefstuderen