TMOment met Dawn ten Cate

Dawn ten Cate, voorzitter TMO Studentenraad

Sinds de start van dit studiejaar heeft de Studentenraad van TMO een nieuwe voorzitter; Dawn ten Cate (21) uit semester 2. Zij neemt het voorzittersstokje over van Laura de Rooij die de voorzittersrol ruim 1,5 jaar voor haar rekening nam en binnenkort gaat afstuderen.

“Ik vind de processen en dynamiek binnen een hogeschool heel interessant en belangrijk. Ik wil graag bijdragen aan een goed geoliede machine voor alle studenten”

Laten we beginnen met de vraag: wie is Dawn?

“Ik ben Dawn ten Cate, ik ben 21 jaar oud, kom uit Ommen, Overijssel. Voor TMO ben ik in Driebergen gaan wonen waar ik een appartement deel met een medestudent. Ik ben net gestart met het tweede semester.”

Waarom heb je voor TMO gekozen?

“Hiervoor heb ik fashion design op het mbo gedaan. Ik wilde doorstuderen, maar twijfelde tussen de kunstacademie en TMO. Toen ik de open dag bezocht, kreeg ik zo’n warm welkom dat dat de doorslag gaf. De combinatie van een design vooropleiding en een business vervolgopleiding is voor mij ideaal want mijn droom is modeontwerper worden. Dat wil ik al van kinds af aan. Ja, daarmee ben ik wel een beetje een vreemde eend in de bijt want de meeste TMO-studenten willen manager worden of zelfstandig ondernemer. Dat laatste wil ik ook, maar dan als designer. Een groot netwerk hebben in de branche is dan handig, en dat is nou precies een van de krachten van TMO.”

Wat vind je tot nu toe het leukste op school?

“Het onderzoekende. Dat je steeds wordt uitgedaagd om na te denken. Er worden goede vragen gesteld door de docenten. Belangrijke dingen om bij stil te staan als je ondernemer wil worden.
De vet leuke locatie is natuurlijk ook heel bijzonder. Ik krijg hier echt rust. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat je hier jezelf mag zijn. En dat gevoel heb ik met alle leuke mensen hier om mij heen!”

Waarom wilde je voorzitter van de Studentenraad worden?

“Ik vind de processen en dynamiek binnen een hogeschool heel interessant en belangrijk. Ik wil graag bijdragen aan een goed geoliede machine voor alle studenten. In semester 1 ben ik lid van de Studentenraad geworden. Toen Laura aankondigde te gaan stoppen als voorzitter wist ik eigenlijk al wel dat die rol iets voor mij zou zijn. Ik wachtte wat langer met het nemen van een besluit omdat ik eerst wilde zien hoe het voorzitterschap met school te combineren viel. Ik zie het voorzitterschap als een volgende stap in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschap. Ik trek graag de kar, ook tijdens projecten op TMO.”

Wat is je plan voor de komende periode?

“Mijn eerste prioriteit is het werven van nieuwe leden voor de Studentenraad. We kunnen nog wel wat nieuwe aanwas gebruiken. Eenmaal weer op volle sterkte wil ik de raad weer op de kaart gaan zetten en de zichtbaarheid en vindbaarheid vergroten. Het goede werk van Laura oppakken en voortzetten!”

Veel studenten zullen bij het woord Studentenraad aan iets heel serieus denken. Wat is er zo leuk aan de raad?

“Naast serieuze zaken, doen we zeker ook gezellige dingen, zoals borrels en etentjes. We hebben veel lol met elkaar en er is ruimte voor onderlinge reflectie. Het mooiste is toch wel dat we echt bijdragen aan fundamentele verbeteringen. Bovendien is het waardevol dat je regelmatig met de directeur-bestuurder aan tafel mag om mee te denken over de toekomst. Voorbeelden van bespreekpunten zijn feedback op het vernieuwde curriculum, studenttevredenheid en het vergroten van de response op de NSE.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe Keuzegids hbo weer. Wat denk je; wordt TMO weer topopleiding?

“Sowieso! Vergeleken met andere scholen ervaar ik hier veel meer persoonlijke begeleiding en value for money. Dat is top!”

Wil jij ook lid worden van de Studentenraad en bijdragen aan nóg leuker en beter onderwijs? Mail Dawn op  studentenraad@tmo.nl.

Instagram: @Studentenraad_TMO

Meer TMOment? Lees hier het TMOment van Sara Jochemsen

Brochure
Open dag
Proefstuderen