TMOment Mathieu van der Wel

Tijdens de proefstudeerdag van 27 mei ontmoet je (online) oud-student Mathieu van der Wel. Mathieu is in 2018 afgestudeerd en werkt als productmanager Denim bij The Sting.
Hij stelt zich hier alvast aan je voor.

Wie ben je en wat doe je?
“Mijn naam is Mathieu van der Wel, 25 jaar, en ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt als productmanager denim bij The Sting Sourcing and Productions. Dit is het productiebedrijf van The Sting , Distrikt, Costes en binnenkort Koopman!

Wanneer ben je afgestudeerd?
Uiteindelijk ben ik in februari 2018 afgestudeerd. Dat is een jaartje langer dan gebruikelijk, maar ik heb er nooit spijt van gehad!

Wat zijn je taken zoal?
Geen dag is hetzelfde. Werken voor een retailer betekent dat wij zo kort mogelijk op de markt zitten. Hierdoor hebben wij in de productie geen lange bedenktijd en weinig marge voor fouten.
Het begint bij het opdoen van inspiratie in binnen- of buitenland. Dit gaat gelijk op met het analyseren van de verkoopcijfers. Welk product is goed, welk product niet? Waarom dan wel? Of waarom niet? Al deze informatie gebruiken we voor het tot stand komen van de nieuwe collectie. We zorgen ervoor dat de fabrikanten de artikelen op het juiste moment leveren en natuurlijk voor het juiste bedrag! Maar we zijn vooral bezig om de productie te sturen en ervoor te zorgen dat de kwaliteit constant blijft. Dat het product eruit ziet zoals wij van tevoren hebben bedacht. Dit is een constante race tegen de klok, vertraging kost een hoop geld. En met een product als denim, is dit een moeilijk proces met een hoop aspecten waar het mis kan gaan.

Hoe heeft TMO je voorbereid op het werk dat je nu doet?
Eigenlijk heeft TMO mij de basis geleerd, maar vooral het denkniveau. Verder denken dan je neus lang is heeft mij enorm geholpen. In de productie dien je rekening te houden met veel verschillende aspecten; altijd 3 stappen vooruitdenken want anders vertraagt de boel en kost het geld. Daarnaast is het netwerk zo ontzettend belangrijk.

Wat is je leukste herinnering TMO?
Zonder twijfel is dat Changeant en haar disputen! Maar ook de outdoor vond ik helemaal geweldig; je eigen kwaliteiten leren erkennen in een groep, maar ook l de kwaliteiten van een ander zien en leren gebruiken. Zo weet ik nu wie ik vooral wel of niet naast me wil hebben in stressvolle situaties.

In welke mate ben je nog verbonden aan TMO?
Dagelijks, eigenlijk constant. Via mijn vriendengroep maar ook zeker in mijn werk. Collega’s die TMO hebben gestudeerd, maar ook leveranciers die verbonden zijn aan TMO. Ook ben ik wel een paar keer per jaar te vinden op de open dagen, of zoals nu een proefstudeerdag.

Waarom heb je destijds gekozen voor TMO?
Heel simpel, ik wilde €1,- verdubbelen naar €2,-. Gewoon de handel in. Waarin wist ik nog niet, totdat ik in een kledingwinkel ging werken. Kleding is een ontzettend mooi product om mee te werken. Elk seizoen verandert de style waardoor het nooit verveelt! De commerciële kant van TMO trok mij erg aan, maar ook het persoonlijke aspect. Sommige leraren stonden gewoon in mijn mobiele contactlijst ;).

Wat is jouw advies aan huidige studenten of net afgestudeerden?
Ben eerlijk naar jezelf; wat kan je wel en wat kan je niet? Als je daarachter komt, bouw je een team om je eigen kwaliteiten heen. Daar bereik je het meest mee. Zorg voor een goed netwerk en ben nieuwsgierig. Elk bedrijfsbezoek, elke gastleraar volledig  uitvragen. Als je overal een beetje van weet, kan je ook sneller meerdere stappen vooruitdenken zoals hierboven beschreven.

Fotocredits: Kaylee van Dam

 

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen