TMOment Marc van der Heijden | hoe waren die twee decennia bij TMO?

Deze maand gaat Marc van der Heijden, inmiddels een zeer bekend gezicht op TMO, met pensioen. Tijd om nog eens te horen hoe Marc bij TMO kwam, hoe zijn band met de studenten was en wat hij voor de studentenvereniging mocht betekenen.

Hoe ben je ooit bij TMO terechtgekomen?

‘Voordat ik bij TMO terechtkwam, studeerde ik Human Resource Management bij de Horst in Driebergen. Nadat ik afgestudeerd was, zag ik een vacature bij TMO voorbij komen waarin stond dat ze een trainer voor het vak Communicatie zochten. Dit leek mij erg leuk en ik ben toen voor TMO aan de slag gegaan. Niet veel later kwam er ook een vacature voor een docent Management & Organisatie vrij. Ook hierop heb ik gesolliciteerd, met succes! Destijds viel M&O namelijk samen met het vak HRM en gezien mijn vooropleiding voelde ik dat deze vacature mij op het lijf geschreven was. Uiteindelijk bleek dit een schot in de roos, want ik heb 23,5 jaar met plezier voor TMO gewerkt.’

Hoe zag jouw takenpakket eruit gedurende die 23,5 jaar?

‘Op TMO werkte ik als trainer Communicatie en als docent M&O. Daarnaast had ik mijn eigen tutorklas en ben ik mentor geweest van de studentenvereniging Changeant. Mijn mentorrol hield voornamelijk in dat ik een vraagbaak was voor het bestuur. Ik was een soort extern adviseur. Naast deze werkzaamheden was ik voorzitter van de Ondernemersraad. Wat ik in totaal 8 jaar heb gedaan.’

Wat vond je het leukste?

‘Het leukste aan mijn tijd op TMO is toch wel het contact met de studenten. Ik vind het leuk om te zien hoe ieder zijn eigen weg gaat, tijdens de opleiding én daarna. Een ander hoogtepunt was het mentor-zijn bij Changeant, daar heb ik de leden zich echt zien ontwikkelen. Ondanks dat studentenverenigingen vaak bekend staan om hun feesten, leren studenten daar ook organiseren, netwerken en bestuursfuncties uitvoeren.’

En nu tijd om uit te rusten! Heb je pensioenplannen?

‘Ik ga lekker genieten van mijn vrije tijd. Wij hebben een boshuisje, dus hier zal ik veel te vinden zijn. Daarnaast blijf ik teksten schrijven voor een website.’

Wil je nog een boodschap meegeven aan de TMO-studenten?

‘Zoek je eigen weg en ga op zoek naar jouw plekje.’

Brochure
Open dag
Proefstuderen