TMOment Lieke Temming | 10 jaar na TMO

Regelmatig interviewen wij TMO-alumni die nog maar net zijn afgestudeerd. Maar hoe ziet een carrière er 10 jaar na TMO uit? We vroegen het Lieke Temming, die in 2008 aan TMO startte en inmiddels een onderneming in interieurstyling heeft.

Om te beginnen: wie ben je en wat doe je?

‘Mijn naam is Lieke Temming en ik ben in 2011 afgestudeerd van TMO Fashion Business School. Na mijn afstuderen ben ik als vrijwilliger gaan werken in een weeshuis in Costa Rica, waar ik mezelf helemaal vond. Na die tijd in het buitenland moest er uiteraard weer geld in het laatje komen en ben ik gaan solliciteren. Uiteindelijk ben ik de financiële wereld in gerold en heb ik voor heel wat bedrijven boekhouding gedaan en heb ik ook een tijd ervaring opgedaan in de evenementensector. Bij alles wat ik deed kwam een stukje TMO terug, vooral nu in mijn eigen bedrijf.’

Dat horen we niet vaak: iemand die na TMO’er is gaan werken in de financiële wereld.

‘Klopt! Veel TMO’ers zijn zelfs een beetje huiverig voor vakken die iets met cijfertjes te maken hebben. Echter was het in mijn geval al tijdens de opleiding één van mijn sterke punten en ik vond het heel leuk. Ik wist dat als ik iets in de mode zou gaan doen, dat een baan gericht op financiën mijn richting zou worden. En dat heeft goed uitgepakt, want dat doe ik nu al tien jaar.’

Wat is jouw meest bijzondere herinnering aan TMO?

‘In het tweede jaar organiseerden wij een soort modeshow, een evenement dat vergelijkbaar is met de huidige TMO Trend Expo. Tijdens dat project leerden wij een evenement organiseren en in een hiërarchische organisatie werken. Dat was super leerzaam en leuk. Een andere spraakmakende herinnering was natuurlijk de ontgroening van de studentenvereniging, niet te vergeten!’

En nu ben je dus een eigen bedrijf begonnen. Wat voor bedrijf heb je en kriebelde het op TMO al om te gaan ondernemen?

‘Ik bied interieuradvies op maat binnen mijn bedrijf Posch Design. Dat houdt in dat ik bij mijn klanten langs kom om te kijken hoe ik hen kan helpen om hun huis zo te stylen als hoe zij het voor ogen hebben. Daarvoor maak ik moodboards en bespreken we kleurstalen en materialen, maar ik houd ook contact met de aannemers. Dat is super leuk, want zo kan ik van A tot Z alles regelen en écht een mooi eindresultaat behalen. Ondernemen heeft altijd wel in me gezeten, al kom ik niet echt uit een ondernemende familie. Op TMO kreeg ik alle handvaten mee om een eigen onderneming te gaan starten, daar heb ik heel veel aan gehad.’

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

‘Ik ben voor mezelf begonnen om naast mijn financiële baan mijn creativiteit kwijt te kunnen. Het mooiste vind ik om mensen te helpen om een thuis te creëren. Iedereen heeft een huis, maar hoe maak je daar een thuis van en hoe doe je dat helemaal naar smaak van de klant? Het is ook goed te merken dat mensen, nu ze minder op vakantie gaan, meer geld te besteden hebben voor interieur. Mijn klanten willen een fijn thuis creëren, omdat ze daar nu meer dan ooit zijn.’

Hoe kijk je terug op TMO?

‘TMO is een hele goede en brede opleiding, waarop je les krijgt van docenten die zelf de relevante ervaring hebben. Toen ik nog studeerde, sprak mode mij heel erg aan, maar uiteindelijk ben ik wat anders gaan doen. Dat is het mooie aan TMO: je kan er zo veel meer mee dan alleen werken in de modebranche. TMO is eigenlijk een brede managementopleiding, met een sausje van mode. En dat heeft goed uitgepakt voor mij, want ik heb er dagelijks nog heel veel aan.’

Zie jij het ook zitten om te gaan ondernemen, of wil je een mooie functie in de mode- of lifestylebranche? Bezoek een open dag van TMO Fashion Business School. Tot snel!

Brochure
Open dag
Proefstuderen