TMOment Leontien Berns – voorzitter Studentenraad

Leontien Berns is sinds september de nieuwe voorzitter van de Studentenraad van TMO. In dit TMOment vertelt zij over haar nieuwe rol, Miss Nederland, de ambities van de Studentenraad en haar studie.

Wie ben je en wat doe je?
“Ik ben Leontien Berns, 23 jaar, zit in semester 5 en kom uit Gendt. Opgegroeid in een ondernemersgezin met 13 kinderen. Voor TMO heb ik een half jaar ArtEZ gedaan en daarvoor HBO Communicatie. Via de TMO Business Battle ben ik bij TMO beland. De Business Battle was een wedstrijd waarin ondernemerschap centraal stond. Je kon een studiebeurs voor TMO winnen en een reis naar Berlijn. Ik ben geëindigd op de tweede plaats met mijn business concept New Mind of State en won de buitenlandse reis. Met mijn concept heb ik nog steeds plannen!

Waarom ben je geswitcht van opleiding?
Omdat op TMO mijn passie voor mode en de business mindset die ik wilde ontwikkelen, samenkomen. Ik vind het belangrijk vanuit mijn eigen kracht mijn leven richting te geven. Het al tijdens je studie verbinding met de praktijk leggen is een echte pre. Hier word je dankzij de goede connectie met de modebranche voorbereid op het echte werk, met een TMO-diploma ben je heel snel op de arbeidsmarkt.

Hoe sta je er nu voor met je studie?
Momenteel zit ik in het BP5 project, het business plan project waarin je met medestudenten een innovatief fashion businessconcept moet bedenken. Daar heb ik enorm veel zin in, want de Ondernemerschapleerlijn in semester 6 spreekt mij erg aan. Net zoiets als de Business Battle destijds, maar dan nóg echter!
Ik had eigenlijk al in semester 6 moeten zitten maar ik ben er even tussenuit geweest omdat ik heb meegedaan aan de finale van Miss Nederland. Hier ben ik ‘bekroond’ met de Miss Social Media titel!  School heeft mij de ruimte voor de Miss-verkiezing gegeven, ik heb veel support ervaren; van mijn tutor tot aan de directeur. Ik had er vooraf best zorgen over, maar TMO heeft mij geweldig ondersteund. Dat siert, en zegt alles over de moderne denkhouding van het TMO-management. Het is ook dankzij de persoonlijke ontwikkelingstrajecten op TMO dat ik het aandurfde om mee te doen aan de Miss Nederland verkiezing. Ik wilde een podium om mijn boodschap over te brengen op andere jonge vrouwen. Ik denk dat dat is gelukt.

Waarom ben je lid van de Studentenraad geworden?
Al in semester 1 ben ik lid geworden van de Studentenraad. Waarom? Omdat ik deel wil uitmaken van een club die aanspreekpunt is voor studenten en gesprekspartner van het management zodat we het onderwijs en de faciliteiten op school steeds weer kunnen verbeteren. Ook wil ik de zichtbaarheid van de Studentenraad binnen TMO vergroten. Met de inzet van de PR-commissie van de Studentenraad in samenwerking en overleg met de communicatiemanager van TMO lukt dat steeds beter.

En nu voorzitter. Wat ga je doen?
Ik ga mij vooral focussen op de interactie tussen de studenten en de Studentenraad. Het continu terugkoppelen van behandelde punten, het informeren van de achterban maar ook het bevorderen van dialoog. Ik ga zelf de klassen in om een praatje te houden, te vertellen wat wij allemaal doen, kunnen betekenen voor de student en wat we samen kunnen bereiken. Om onze zichtbaarheid nog meer te vergroten hebben we nu ook Instagram ingezet. En we staan natuurlijk op de open dagen. Daarnaast ben ik lid van het Promotieteam van TMO dus ook vanuit die rol vertel ik over het belang van de Studentenraad.

Wat zou je willen verbeteren nu je voorzitter bent?
Ik wil dat TMO een voorbeeld wordt voor duurzaam opleiden. Mijn eerste speerpunt is het afval scheiden op school. Daar praten we nu over met het management van TMO. En de punten die ik al eerder noemde. Een gezond cateringaanbod vind ik ook heel belangrijk. Op het gebied van onderwijs vind ik het belangrijk dat wij juist van de knelpunten, die studenten ervaren, knooppunten kunnen maken. In samenspraak met de betrokken personen. Voorbeeldje: sinds een paar weken worden de eindcijferlijsten niet meer uitgeprint in het kader van duurzaamheid. Hiermee voorkomen we enorme verspilling.

Wat zijn jouw persoonlijke ambities voor komend studiejaar?
Binnen BP5 wil ik een top-concept neerzetten. Sowieso op het gebied van duurzaamheid. En ik hoop dat we met de Studentenraad echt stappen kunnen gaan zetten. Dat we de juiste dingen doen binnen onze cirkel van invloed.”

Vragen, suggesties? Mail ze naar studentenraad@tmo.nl

Brochure
Open dag
Proefstuderen