TMOment Jürgen Schefczyk

Jürgen Schefczyk is al bijna 30 jaar verbonden aan TMO en Detex. Hoogste tijd om deze sympathieke sportieve collega te interviewen voor een TMOment.


Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Jürgen Schefczyk, woon met mijn gezin in Klarenbeek en ik werk al sinds 1989 voor TMO en Detex. Mijn achtergrond is sportwetenschapper maar het vinden van een vaste baan in die tak van sport was nog niet zo gemakkelijk. Ik werkte destijds in een sportzaak op de skiwerkplaats (Jürgen is ook skileraar, red.) en toen kwam mij een advertentie onder ogen. De tekst die me het meest is bijgebleven luidde: “Werken met leuke collega’s in een mooie omgeving”. De vacature was Docent Sportartikelen. Die mooie omgeving was niet gelogen. De leuke collega’s overigens ook niet hoor!
Ik weet nog goed dat ik het terrein opliep. Ik dacht dat ik bij Center Parcs terecht was gekomen.”

Welke functies heb je in al die jaren gehad?

“Zoals ik al zei, ben ik begonnen als docent sportartikelen. Daarna volgden veel functies en nevenfuncties: redacteur van lesmateriaal, vakgroepspecialist, communicatietrainer, voorzitter van de examencommissie en de OR. Nu ben ik als MT-lid verantwoordelijk voor de externe betrekkingen van TMO wat inhoudt dat ik o.a. de vacatures en stagevacatures coördineer en dus veel contact heb met stagebedrijven en het werkveld, en ik ben verantwoordelijk voor Detex Opleidingen. Daarnaast organiseer en coördineer ik twee keer per jaar de Outdoor voor onze studenten.”

Wat spreekt je zo aan in je baan?

“Ik heb mij sinds 1989 nog geen dag verveeld hier. Elke dag zijn er wel weer andere ontwikkelingen. Bovendien leiden we op voor een heel dynamische branche.
Werken en omgaan met jonge mensen is ongelooflijk leuk. Ik krijg daar zo veel energie van. Als dat zou verdwijnen, moet ik iets anders gaan doen en niet langer in het onderwijs werken. Een groot voordeel is ook dat ik naast mijn werk voor TMO/Detex ruimte heb voor mijn tweede baan namelijk hoofdtrainer/coach bij scv Apeldoorn.”

Wat is de belangrijkste verandering die je in die lange tijd hebt meegemaakt binnen TMO?

“TMO is een zichzelf constant ontwikkelende organisatie en is in alle fasen van haar bestaan een goede hogeschool geweest. Maar als je het onderwijs van nu met dat van tien jaar geleden vergelijkt, is het onderwijs natuurlijk erg veranderd en vanzelfsprekend ook verbeterd. Toen was het goed, nu is het beter.”

Wat heb je met mode?

“Het is een leuke branche, met name natuurlijk de sportartikelsector. Ik ben geen modedier maar de mensen die er in werken zijn leuk. Het is een klein wereldje, dat werkt prettig. En het is een branche waar vooral vrouwen zich tot aangetrokken voelen. Er zijn maar weinig business schools die met name vrouwen opleiden voor managementfuncties. Dat maakt ons óók uniek.”

Brochure
Open dag
Proefstuderen