TMOment: INretail Awardwinnaar Eline Feenstra

Eline Feenstra ontving eind september haar diploma van TMO. Daar werd haar afstudeeronderzoek beloond met de INretail Award voor beste afstudeerstage. ‘Een hele eer’ zoals ze het zelf omschrijft. Tijd voor een TMOment over haar onderzoek bij Rituals Cosmetics en de start van haar carrière bij Someday.

Waar heb je precies onderzoek naar gedaan?

Ik heb stage gelopen bij Rituals Cosmetics dat voornamelijk bekend is vanwege haar (douche)rituelen, maar veel minder vanwege haar kleding (die zij overigens Soulwear noemen). Mijn onderzoek ging over klanttevredenheid en loyaliteit met betrekking tot deze Soulwearcollectie.

Kun je iets vertellen over de meest opvallende resultaten?

Mijn onderzoek heb ik zowel intern als extern uitgezet middels een consumentenenquête. Ruim 600 respondenten hebben mijn enquête ingevuld. De Rituals klant is enorm tevreden over het product bleek daaruit, maar wel werden zowel intern als extern vraagtekens gezet bij de service omtrent Soulwear. Om mijn resultaten te versterken heb ik daarom nog een mysterieshoprapport uitgevoerd.

Hoe ging dat in zijn werk?

Ik ben zelf als consument (samen met een andere stagiair) Rituals winkels gaan bezoeken. Hier kwam ik er al snel genoeg achter dat de medewerkers weinig productkennis hebben over Soulwear. Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in cosmetische producten, iets waar ze ook in getraind worden. Maar intern wordt er te weinig aandacht besteed aan Soulwear. Met die kennis heb ik met mijn collega’s een training ontwikkeld en getest voor drie shops.

Je bent nu afgestudeerd. Weet je al wat je nu gaat doen?

Inmiddels werk ik als vertegenwoordiger bij het Duitse fashionlabel Someday dat één jaar bestaat. Someday is ontspannen en pure mode voor de soevereine vrouw. Bijzondere items die kunnen worden gecombineerd in elke look en de vrouwelijkheid benadrukken. De werkwijze van Someday is uniek: het is een maandleverancier, waardoor retailers altijd artikelen op de vloer hebben die ze direct kunnen verkopen. Daarnaast kan er ook snel ingespeeld worden op artikelen die een hoge doorverkoop laten zien.

Wat is het belangrijkste dat je op TMO geleerd hebt?

Op TMO heb ik geleerd hoe belangrijk het is om in teamverband te kunnen werken. Daarvoor had ik VWO gedaan en was ik gewend om veel individuele opdrachten uit te voeren. Dat was dus een hele omschakeling voor mij. Het is belangrijk om goed te kunnen samenwerken, want dit zal je ook weer tegenkomen in je vervolgbaan.

Wat zou je huidige studenten willen meegeven?

Verdiep je in financiële vakken zoals bedrijfsvoering. Ook al lijkt het misschien saai, in mijn huidige functie merk ik dat het erg belangrijk is. Verder moet je ook gewoon lekker genieten van de vrije tijd die je nog hebt naast je studie, want daarna heb je daar veel minder van.

Wil je meer weten over studeren op TMO, de projecten, stages en carrièreperspectieven? Bezoek een van onze open dagen en ontmoet studenten, docenten en oud studenten.

Brochure
Open dag
Proefstuderen