Retailwerkervaring

TMO leidt op tot professionals in de modebranche. Het is op TMO verplicht om aan het begin van de opleiding werkervaring op te doen in de modebranche. Het is de bedoeling dat je deze werkervaring opdoet in een winkel in de modebranche. Dit kan dus een winkel in dames-, heren- of kinderkleding zijn. Maar ook schoenen-, lingerie-, sport- of woonmodewinkels zijn toegestaan.

Werken op de winkelvloer is van belang om inzicht te krijgen in de dagelijkse gang van zaken in een winkel in de modebranche. Je komt direct met consumenten in aanraking en daardoor krijg je inzicht in klantgedrag. Daarnaast geeft de ervaring je een kijkje achter de schermen, waardoor je een goede indruk krijgt van de bedrijfsvoering. TMO leidt niet alleen op voor een functie in de modedetailhandel, maar de ervaring die je opdoet met de consument in een winkelomgeving, is een belangrijke basis voor alle beroepsprofielen van TMO. De werkervaring stelt je bovendien in staat om optimaal van de lessen en projecten op TMO te profiteren.

Op basis van de werkervaring (minimaal 100 uur per semester 1 en 2) schrijf je een verslag met daarin een beschrijving van de winkel en de winkelomgeving en formuleer je jouw conclusies en aanbevelingen. Naast onderzoek naar de winkel en de omgeving is het ook de bedoeling dat je je verdiept in zaken als het inkoopbeleid, marketing en de organisatiestructuur. Het hoofddoel van de opdracht is het leren waarnemen als een professional in de modebranche.

In de eerste lesweek op TMO krijg je nadere instructie over het te maken verslag. We verstrekken nu reeds een korte toelichting, zodat je eventueel tijdens de werkervaringsperiode voorafgaand aan de start van de opleiding al weet op welke punten je moet letten om straks het verslag te kunnen maken.

Alleen werkervaring die je opdoet op de winkelvloer van een fashion (gerelateerde) winkel telt mee. Bovendien telt alleen de ervaring mee die je opdoet vanaf een half jaar voordat je met jouw TMO-opleiding start. Heb je een baantje en ga je binnen een half jaar bij ons starten, maar twijfel je of je baantje geschikt is, neem dan contact op met de coördinator de heer J. Maalman via maalman@tmo.nl.

Het verslag dat je straks gaat schrijven op basis van jouw werkervaring, bestaat uit twee delen:

A: De winkelomgeving (externe analyse):

B: De winkel (interne analyse):

Let’s meet
Volgende open dag

okt13

Open dag

Wil je ons graag ontmoeten? TMO Fashion Business School organiseert jaarlijks...

Top-opleiding 2017