Retailwerkervaring

Als je start met je opleiding bij TMO ben je verplicht om werkervaring op te doen in een winkel binnen de modebranche. Dat kan natuurlijk een winkel in dames-, heren- of kinderkleding zijn. Maar ook een schoenen-, lingerie-, sport- of woonmodewinkel valt daaronder. Door jouw werkervaring krijg je inzicht in de dagelijkse gang van zaken in een mode(gerelateerde) winkel.
Je komt direct met klanten in aanraking, waardoor je een idee krijgt wat al die verschillende klanten willen en hoe je hen het beste kunt helpen. Daarnaast neem je natuurlijk een kijkje achter de schermen zodat je ook ziet hoe het er daar aan toegaat. Dat noemen we de bedrijfsvoering.

TMO leidt niet alleen op voor een functie in een modewinkel. Maar je hebt de ervaring die je opdoet (in semester 1 en 2 minimaal 100 uur per semester) wel nodig als basis voor alle beroepsprofielen van TMO. Door die werkervaring kun je ook optimaal profiteren van de lessen en projecten op TMO.
Op basis van je werkervaring schrijf je een verslag over je onderzoek naar de winkel en de winkelomgeving met daarbij jouw conclusies en aanbevelingen. Je verdiept je ook in zaken als het inkoopbeleid, de marketing en de organisatiestructuur. Het hoofddoel van de opdracht is dat je leert kijken als een professional in de fashionbranche.

In de eerste lesweek op TMO krijg je verdere uitleg over het maken van je verslag. Maar misschien doe je al werkervaring op voordat je aan de opleiding bij ons begint. Daarom geven we je hieronder alvast een korte toelichting. Dan weet je op welke punten je moet letten om straks het verslag te kunnen maken.

Het verslag bestaat uit twee delen.

1: De winkelomgeving (externe analyse):

2: De winkel (interne analyse):

Alleen werkervaring die je opdoet op de winkelvloer van een fashion (gerelateerde) winkel telt mee. Bovendien mag deze ervaring niet langer dan een half jaar geleden zijn voordat je met jouw TMO-opleiding start. Heb je een baantje en ga je binnen een half jaar bij ons starten, maar twijfel je of je job geschikt is, neem dan contact op met de coördinator de heer J. Maalman via maalman@tmo.nl.

Let’s meet
Volgende open dag

okt12

Open dag

Wil je ons graag ontmoeten? TMO Fashion Business School organiseert jaarlijks...