Suzanne Prak


Docent international business communication

“De modebranche is zeer internationaal. Met kennis van interculturele communicatie doe je plezieriger zaken”

Waarom is jouw vak belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wilt?
“Veel mensen die in de modewereld werken, komen op de een of andere manier met het buitenland in aanraking. Het is namelijk een zeer internationale branche. En al lijkt het tegenwoordig soms of de wereld één is, er bestaan nog steeds gigantische verschillen tussen landen in omgangsvormen en manieren van denken. Zelfs tussen Nederland en België. Wanneer je kennis hebt van interculturele communicatie, denk ik dat je een veel plezieriger samenwerking zult hebben met je partners. Ook is de kans groter dat opdrachten slagen.”

Wat is er zo leuk aan TMO?
“Het is een kleine, knusse school, met een gemotiveerd teacherteam. De studenten zijn allemaal heel eigen en gedreven om in het vak te gaan werken.”

Wat maakt werken in de modebranche zo leuk en bijzonder?
“Voor mij is het een kijkje in een heel nieuwe wereld. Een grote aanvulling op mijn ervaring.”

Werk je naast TMO ook nog in de modebranche?
“Nee, ik werk als theatermaker en docent op de universiteit.”

Wat is jouw tip voor meisjes en jongens die later de modebranche in willen?
“Kijk en luister heel goed naar de mensen met wie je zaken doet. Stel veel vragen en zorg dat je weet wat jouw zakenpartner beweegt.”

Beschrijf jouw vak in één zin.
“We doen het allemaal: communiceren. Maar hoe werkt het eigenlijk? En wat gaat er vaak mis? En vooral: hoe kun je het zo effectief mogelijk inzetten? In essentie zijn alle mensen hetzelfde en willen ze vaak hetzelfde. Maar de weg die ze ernaartoe bewandelen, kan heel verschillend zijn. Leer dat zien en accepteren.”

Brochure
Open dag
Proefstuderen