Patrick van der Heijden

Docent fashion products & production

“Ook in de betere modewinkel komt steeds meer techniek uit de sportkleding”

Waarom zijn jouw vakken belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wilt?
“Mijn vakken zijn natuurlijk een vreemde eend in de bijt en voor sommige studenten een hobbel. Maar mode en sport raken elkaar meer en meer. Ook in de betere modewinkel komt steeds meer techniek uit de sportkleding, terwijl de kennis erover op de werkvloer vaak matig is. Een TMO student heeft die straks wel!”

Wat is er zo leuk aan TMO?
“Jonge mensen, een dynamische wereld, boeiende onderwerpen en vakken, praktijkgericht en een mooi gebouw op een unieke locatie!”

Werk je naast TMO ook nog in de modebranche?
“Ja, ik werk als consultant voor een exclusief Noors jassenmerk en voor een Canadees sportkledingmerk. Ook ben ik trainer voor cursorisch onderwijs bij Detex.”

Wat maakt werken in de modebranche zo leuk en bijzonder?
“Ik beperk me nu even tot de sportbranche. Daar werk je met consumenten die zich voorbereiden op iets leuks: vakantie, wintersport of hun hobby. Als adviseur kun je eraan bijdragen om dat nog leuker, veiliger en mooier te maken. Je kunt consumenten echt plezier verkopen! Dat geeft heel veel voldoening.”

Wat is jouw tip voor meisjes en jongens die later de modebranche in willen?
Neem niet de ander als referentie, maar probeer een PROFESSIONAL te zijn in alles wat je doet. Succes verzekerd! En ja, dan kun je een heel mooie en leuke baan vinden in de mode- of sportbranche.”

Welke ontwikkelingen heb je meegemaakt sinds je als docent in jouw vak begon?
“Sportkleding wordt steeds technischer, maar ook modemerken pikken dat op. Verder liggen steeds vaker sportmerken in de betere modewinkels. Consumenten weten steeds meer van technieken en mogelijkheden ervan, maar toch ontbreekt het op veel plaatsen nog aan productkennis. Een groot gemis!”

Beschrijf jouw vak in één zin.
“Het beroep van sportvak-adviseur is boeiend, spannend en helpt je jezelf te onderscheiden. Ook als je in de modebranche gaat werken.”

Brochure
Open dag
Proefstuderen