Brigitta van Dijk


Docent visual marketing

“Never a dull moment in de retailmarkt”

Welk vak geef je op TMO?
“Sinds 2008 visual marketing, mode-interieur, visual retailing & assessment. Sinds 2013 ben ik ook tutor.”

Waarom is jouw vak belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wilt?
“Een manager in fashion moet inzicht hebben in zowel de theoretische als de creatieve aspecten van het retailen. Dit om zo compleet en vakkundig mogelijk leiding te kunnen geven. Belangrijk is dan ook dat een manager de vaardigheden bezit om visualisaties in te zetten ter onderbouwing van zijn of haar uitleg en aansturing.”

Wat is er zo leuk aan TMO?
“De interactie en discussies met studenten en medeteacher over het onderwerp fashion in de retail. Hierover raken we op TMO gelukkig niet uitgepraat.”

Wat maakt werken in de modebranche zo leuk en bijzonder?
“Het feit dat de retailmarkt constant in beweging is maakt het veelzijdig en creatief. Never a dull moment.”

Werk je naast TMO ook nog in de modebranche?
“Ik heb een eigen bedrijf: een ontwerp en conceptbureau voor de retail – food en non-food – zorgsector & commerciële bedrijven. Ik verzorg projecten voor de verschillende branches. Daarnaast geef ik trainingen en word ik ingehuurd als consultant.”

Als je één tip mocht geven aan meisjes en jongens die later de modebranche in willen, welke zou dat zijn?
“Blijf op de hoogte van wat er op de markt gebeurt – mega, maxi, consumententrends – wees vernieuwend en sta niet stil.”

Welke ontwikkelingen heb je meegemaakt sinds je begon als docent in jouw vak? Wat zijn de verschillen tussen toen en nu?
“De belangrijkste ontwikkeling die ik zie is dat het onderwijs steeds meer projectgericht is ingedeeld, zodat de aansluiting met de markt is verbeterd. Een andere ontwikkeling is de nauwere samenwerking tussen inkopers en designers van winkels. Dit zie je in de beroepspraktijk, maar ook in de leerlijn op TMO terug.”

Beschrijf jouw vak in één zin.
“Docent en concept designer zijn niet alleen een beroep, maar ook een roeping en passie.”

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen