Stagebedrijven

Bedrijven die zich bezighouden met fashion & management kunnen hun stageplaats aanmelden bij TMO. Bent u op zoek naar een stagiair voor uw organisatie?

Aan welke voorwaarden moet een stagebedrijf voldoen?

  • Uw bedrijf houdt zich bezig met mode en management.
  • Er werken minimaal drie mensen op fulltime basis.
  • Er is een onderzoek beschikbaar op hbo-niveau.
  • De stage wordt uitgevoerd op een afdeling die aansluit bij de beroepsprofielen waarvoor TMO opleidt: inkoper/inkoopmanager, productmanager, salesmanager retail, formule (concept-)manager retail, salesmanager business to business, (e-)marketing manager en zelfstandig ondernemer.

Onze student kan de afstudeerstage doen in Nederland en in het buitenland. Er zijn bijvoorbeeld studenten die naar Shanghai, New York, Hawaï, Curaçao, Sydney, Dubai of Oostenrijk gaan. Ook internationale stages dichterbij, in landen als Engeland (London), Duitsland (Berlijn en Düsseldorf) of België (Antwerpen en Brussel) zijn erg populair.

Hoe verloopt de stage?

In het zevende semester lopen onze studenten hun afstudeerstage. De student werkt gedurende 18 weken bij een door TMO goedgekeurd bedrijf in Nederland of in het buitenland. Tijdens deze stage werkt de student mee aan de dagelijkse werkzaamheden van het bedrijf en daarnaast werkt hij/zij zelfstandig aan een voor uw bedrijf relevant stageproject op hbo-niveau. Dit kan zowel een bedrijfsintern (mogelijkheden tot efficiencyverbetering, nieuwe strategie, invloed bedrijfscultuur, opzetten quality-management systeem) als -extern project zijn (marktverkenning, mogelijkheden van e-commerce, mogelijkheden tot strategische samenwerking, etc.). Tijdens de stage ontwikkelt en perfectioneert de student zeven beroepscompetenties. Deze worden getoetst aan de hand van een door de student samengesteld stageportfolio met daarin door hem/haar verzamelde of geschreven bewijzen en best pratices per competentie. Daarna volgt een assessmentgesprek waarin de student daadwerkelijk aantoont dat hij/zij deze competenties op het vereiste niveau beheerst en hierop kan reflecteren.

De student kan zijn/haar afstudeerstage doen in verschillende functies, zoals inkoop, productmanagement, productie, sales (retail en wholesale), marketing, communicatie en e-commerce. De afstudeerstage mag de student doen in één van de verschillende deelbranches van de mode: schoenen, kleding, sportartikelen of woonmode (living), zowel in de retail als aan de kant van de wholesale of (merken)fabrikant. De werkzaamheden die de student uitvoert, moeten te maken hebben met het stageproject dat hij/zij in overleg met uw bedrijf heeft gekozen.

TMO zorgt voor een standaard contract. De stage duurt 18 weken van 5 dagen met een gemiddelde werktijd van 40 uur per week. Er zijn twee stageperiodes per jaar: van eind januari tot eind juni en van begin augustus tot eind december. In de afstudeerstage is meestal één terugkomdag op de opleiding opgenomen.

Contact met TMO?

Wij houden een actueel bestand bij van stagebedrijven, dat studenten gebruiken voor het vinden van een stage. Heeft uw bedrijf interesse in stagiairs? Of wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met Jacqueline Arnoldy: 06 50 22 80 25, arnoldy@tmo.nl of Ava Anouk van der Meij: vandermeij@tmo.nl

  • Klik hier voor de stagebrochure
  • Click here for the English version of the Graduate Placement TMO Bachelor Course
Brochure
Open dag
Proefstuderen