Op 29 november vond de aftrap plaats van een unieke nieuwe leerlijn binnen TMO: de ‘ondernemerschapleerlijn’. De huidige studenten van semester 5 – BP5 – zijn inmiddels van start gegaan met deze leerlijn die uiteindelijk moet leiden tot de Meester Koetsier Award.
Onder grote belangstelling van samenwerkende partijen zoals het Meester Koetsierfonds, MITT, investeerders, studenten en docenten werd de leerlijn gelanceerd. Voormalig CEO van De Bijenkorf Jan Berger was aanwezig om het belang van de leerlijn te onderstrepen en de studenten aan te moedigen.
Waarom een ondernemerschapleerllijn?
TMO wil kansen bieden aan fashion start-ups van jonge ondernemende talenten en ondernemerschap en innovatie in de fashionbranche stimuleren.
Kansen die in het huidige opleidingsaanbod niet aangeboden kunnen worden, kunnen nu mogelijk gemaakt worden dankzij een financiële bijdrage van het Meester Koetsierfonds en van het MITT, alsmede bijdragen in natura door diverse andere partijen uit de branche.
Afstuderen in je eigen bedrijf
De ondernemerschapleerlijn is een real-life project dat is gericht op het stimuleren van jonge veelbelovende TMO-talenten om – met hulp en steun van een consortium met o.a. het Meester Koetsierfonds en het MITT – als zelfstandig ondernemer innovatieve fashion start-ups in de praktijk te kunnen realiseren. Het meest kansrijke businessconcept wordt beloond met de ‘Meester Koetsier Award’, een investeringsbedrag van à 10.000 euro.
Het proces
BP5-studenten(semester 5) pitchen hun business ideeën. Vervolgens worden de beste 1 – 3 ideeën genomineerd voor zelfstandig ondernemerschap door een vakjury met deskundigen en investeerders. In semester 6 werken de genomineerden hun business idee verder uit. Aan het einde van dat semester pitchen de genomineerden opnieuw voor de vakjury en wordt bepaald of er business ideeën in semester 7 uitgevoerd mogen worden. Het beste idee wint de Meester Koetsier Award; een investering van 10.000 euro in het eigen bedrijf waarin de student in semester 7 gaat afstuderen.