Werken in de mode: weet waar je kansen liggen

Droom je ervan om te werken in de fashion? Dan is het goed om je alvast te oriënteren op de vele verschillende disciplines binnen de modebranche. Zo kun je onder andere als stylist je weg vinden binnen dit dynamische werkveld of als assistent bijspringen als je bijvoorbeeld wilt werken bij de fashionweek, maar kun je ook aan de slag als business manager. In het laatste geval krijg je van alle disciplines iets mee: je gaat de fashion business volledig begrijpen en ontwikkelt de juiste inzichten om te kunnen shinen in een managementfunctie. Werken in de fashionwereld is uitdagend, zeker omdat de maatschappij steeds sneller en consumptiever wordt. Dit vraagt om innovatieve ideeën en goede oplossingen.

Waarom werken in de fashion?
In de internationale mode-industrie bestaat een grote behoefte aan jong managementtalent. De consument wordt niet alleen steeds sneller en consumptiever (zoals we hierboven al noemden), maar vooral ook steeds kritischer. Er ligt een grote focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een uitdagende markt dus, waarbinnen je veranderingen kunt maken waar je die wilt zien. Veel studenten in de dop kiezen al voor een economische studie. Als je ook nog eens een grote affiniteit met mode hebt, dan zou een fashion business studie zomaar eens een schot in de roos kunnen zijn. De combinatie tussen mode, marketing en economie maakt een fashion business opleiding een stuk gerichter dan een reguliere economische hbo-bachelor. Om te werken in de fashion industrie is een commerciële en onderzoekende instelling nodig.

Fashion business studeren bij TMO
Werken in de mode zonder ervaring is heel lastig: daarom besteedt TMO Fashion Business School veel aandacht aan het opdoen van relevante werkervaring. Zo werk je regelmatig in duo’s of groepen aan echte opdrachten voor het fashion bedrijfsleven. De docenten van TMO Fashion Business School hebben jarenlang ervaring in de fashionbranche. Bovendien ben je op donderdag en vrijdag eerder klaar met je colleges, zodat je ook nog tijd hebt om individueel ervaring op te doen in de praktijk. En wat zeggen de cijfers over je toekomstperspectief? Bij TMO komt 80% van de studenten binnen drie maanden na het afstuderen aan een baan in de fashion industrie. Denk aan beroepen als zelfstandig ondernemer in de modebranche, salesmanager of bijvoorbeeld inkoopmanager.

Enthousiast over werken in de fashionbranche?
Ben je benieuwd geworden naar een hbo fashion business opleiding en zou je graag meer informatie willen? Vraag dan de TMO brochure aan of schrijf je in voor een van de open dagen in Doorn. Wil je graag weten hoe het echt is om te studeren bij TMO? Dan kun je ook een dagje komen proefstuderen. Zo kun je direct aan studenten vragen wat zij van de studie vinden en wat voor beeld zij hebben van werken in de modewereld.

Je kunt starten met je studie op twee verschillende momenten in het jaar: dus mocht je willen switchen van studie, dan heb je voldoende mogelijkheden om snel in te stromen.

Let’s meet
Volgende open dag

okt12

Open dag

Wil je ons graag ontmoeten? TMO Fashion Business School organiseert jaarlijks...