Is doorstroom van MBO naar TMO mogelijk?

Doorstromen van mbo naar hbo

Het einde van je mbo-opleiding is in zicht. Hartstikke fijn om dat diploma straks op zak te hebben, maar je staat ook voor de keuze om te gaan werken of verder te gaan studeren. Heb je het gevoel dat je nog niet klaar bent met studeren? Dan is doorstuderen aan TMO Fashion Business School wellicht een optie voor jou.

 

Toelating

Net als bij andere hbo-opleidingen kan je bij TMO terecht met een mbo4-, havo- of vwo-diploma. Wij stellen geen eisen aan je profielkeuze hetgeen betekent dat je met ieder profiel toelaatbaar bent met een van de bovengenoemde diploma’s.

 

Voordelen van een mbo4-opleiding als basis

Het hebben van een mbo4-diploma op het gebied van mode, retail of business is een goede voorbereiding op onze business school (evenals havo en vwo uiteraard). Mbo’ers hebben het voordeel dat ze al veel praktijkonderwijs hebben genoten en daarnaast al kennis hebben opgedaan op het gebied van fashion business. Bovendien krijgen studenten bij de mbo-opleiding Mode ook de Detex-modules die binnen TMO worden gegeven. Dat is zeker een voorsprong. Als de Detex-modules met een voldoende zijn afgerond, kunnen deze ook worden meegenomen naar TMO en krijg je hiervoor vrijstelling.

 

Het verschil tussen TMO en een mbo-opleiding in fashion management

Het verschil met het mbo is dat TMO opleidt tot een officiële Bachelortitel (Bachelor of Business Administration in Fashion) en alle vakken relateren aan fashion. Vanzelfsprekend is onze studie op hbo-niveau en voldoet de opleiding aan alle eisen die daarbij horen zoals de propedeuse, stage en afstudeeronderzoek. Ook de onderzoekscomponent binnen de opleiding is belangrijk.

Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.

 

Hoe bereid je je zo goed mogelijk voor op TMO?

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het hbo, adviseren wij vooral om de open dagen te bezoeken, een dag te komen proefstuderen en zoveel mogelijk met TMO’ers te praten. TMO heeft diverse studenten die afkomstig zijn van het mbo en zij kunnen als geen ander vertellen hoe het is om van het mbo naar TMO te gaan.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een persoonlijk gesprek aan te vragen, waarin je al je vragen kan stellen aan één van onze voorlichters die zelf ook TMO hebben gedaan.

 

Grote kans op een baan

TMO’ers ontwikkelen zich in ons onderwijs tot zeer gewilde en breed inzetbare arbeidskrachten. Bedrijven benaderen ons veelvuldig voor stages, onderzoek, projecten en het invullen van vacatures. Dit doen zij vanuit de zeer goede ervaringen die zij met TMO-studenten en afgestudeerden hebben opgebouwd. Ruim 80% van onze afgestudeerden hebben binnen drie maanden een passende baan in de branche. Van de overige 20% gaat een groot deel nog doorstuderen. Op dit moment heeft meer dan 50% van de afstudeerders vóór het einde van de studie een baan op hbo-niveau.

 

 

Brochure
Open day
Trial study