Opnieuw hoge waardering NSE

OPNIEUW HOGE WAARDERING VOOR TMO FASHION BUSINESS SCHOOL IN NATIONALE STUDENTEN ENQUÊTE

TMO Fashion Business School scoort ook dit jaar in de Nationale Studenten Enquête (NSE) op vrijwel alle aspecten hoger dan het landelijke gemiddelde.  De algemene tevredenheid van de studenten over de studie scoort 8,5 op een schaal van 10. Dit is een vergelijkbare waardering met die van 2017. De uitslag van de Nationale Studenten Enquête werd vandaag bekendgemaakt.

TMO-studenten zijn tevreden over hun opleiding. De algemene tevredenheid over de opleiding is een 8,5 (landelijk 7,6) en het overgrote deel van de studenten zou de opleiding aanbevelen aan anderen (9,0 t.o.v. landelijk 7,8) De inhoud van de opleiding werd beoordeeld met een 8,0 en ook de voorbereiding op de beroepsloopbaan – waar TMO uiteindelijk voor opleidt – scoorde met een 8,2 boven het landelijk gemiddelde. De landelijke respons van studenten aan de NSE is 36,2%. Bij TMO toonde 50,2% van de studenten zich bereid mee te werken aan de beoordeling van hun opleiding.

Algemeen directeur Theo Rauch over de resultaten van de studentenenquête. ‘We zijn erg blij met deze waardering. Als kleinschalige hogeschool is het vanzelfsprekend dat je studenttevredenheid en kwaliteit van de opleiding voorop stelt. En uiteraard goede studiefaciliteiten. Zo hebben we bijvoorbeeld gisteren pendelbussen ingezet om ervoor te zorgen dat studenten tijdens de OV-staking tijdig op school konden zijn in de toch al zo spannende tentamenweek. Het is mooi om de resultaten van onze inspanningen  terug te zien in hoge cijfers. Dit heeft ook te maken met de betrokkenheid van onze studentenraad die continu signaleert en adviseert waar zaken beter kunnen. Met docenten, medewerkers en studenten werken we constant samen aan goed onderwijs en dat werpt zijn vruchten af. We horen dat ook terug uit de modebranche. TMO’ers zijn dankzij de goede voorbereiding op de beroepspraktijk erg gewild. ’

Over de enquête
De Nationale Studenten Enquête (NSE) is het grootschalige landelijk onderzoek waarbij jaarlijks studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. Bijna alle NVAO-geaccrediteerde opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland doen mee aan dit onderzoek. Objectieve informatie over opleidingen en instellingen draagt bij aan de kwaliteit en transparantie van het hoger onderwijs.

De NSE is een bron voor de Keuzegids hbo, waarin TMO al drie opeenvolgende jaren werd beoordeeld als TOP Opleiding.

Bekijk hier de factsheet met de resultaten van TMO.

Brochure
Open day
Trial study