Floris van Bommel opent nieuwe semester

Floris van Bommel opent het nieuwe semester op maandag 9 maart; be there!
Wij zijn er bijzonder trots op dat Floris van Bommel, oud student van TMO, op maandag 9 maart om 12.45 uur het nieuwe semester, voor onze studenten, opent met een zeer inspirerend verhaal over de ontwikkeling van het familiebedrijf Van Bommel en natuurlijk over zijn tijd bij TMO. Een unieke kans die je dus niet mag missen!

Na afloop van deze presentatie, die ongeveer 30 minuten zal duren, verzorgt Floris een speciale Masterclass voor studenten uit het 6e semester van TMO.

Over Floris en het familiebedrijf Van Bommel

De schoenen van Van Bommel zijn een begrip in Europa. Al meer dan drie eeuwen staat de Nederlandse schoenmaker bekend om zijn vakmanschap. Schoenfabriek Wed. J.P. van Bommel B.V. is een echt familiebedrijf, geleid door Reynier, Floris en Pepijn van Bommel.

De nog jonge geschiedenis van Reynier, Floris en Pepijn vertoont veel overeenkomsten. Alle drie groeiden ze op in de luwte van de schoenfabriek. In hun jonge jaren waren ze slechts zelden in het bedrijf van hun vader. Zij hadden dan ook niet al op jonge leeftijd het idee de zaak in ‘te moeten’. Pas op latere leeftijd daagde het idee dat het familiebedrijf interessante perspectieven had.

Reynier, Floris en Pepijn bereidden hun komst in de schoenmakerij voor met een uitgebreide werkstage in Europese steden. In o.a. Parijs, Milaan, Porto en München leerden zij het schoenontwerpen, stikken, kanten verven, leerlooien en alle andere vaardigheden die komen kijken bij de handmatige vervaardiging van een schoen. Uiteraard werd ook ervaring in de verkoop opgedaan. De Van Bommel-broers leerden veel die jaren. Ervaring, levenswijsheid en kennis.

Floris is als creatief directeur verantwoordelijk voor de ontwerpafdeling en de communicatieafdeling. Elk seizoen reist Floris met een team van ontwerpers en stylisten door Europa. Wat dragen de mensen in het uitgaansleven van Parijs? Wat dragen mensen die op zaterdag aan het shoppen zijn in Milaan? Wat staat er in de etalages? Allemaal inspiratie bronnen om uiteindelijk tot een nieuwe collectie te komen.

Brochure
Open day
Trial study