Willeke Klinker

Docent: Category Management en Merchanise Planning, coach AT6 en afstudeerstage (SP7)

Wie ben je en welke vakken geef je?

“Na 25 jaar verschillende commerciële functies binnen de fashionbranche bekleed te hebben ben ik sinds het voorjaar van 2020 docent Category Management en Merchandise Planning bij TMO. Daarnaast ben ik werkzaam als coach binnen het AT6 project en de afstudeerstage (SP7). Ook ben ik werkzaam bij Detex Opleidingen, het zusterbedrijf van TMO. Daar geef ik de opleiding ‘Detex Manager’ en de training ‘De Nieuwe Verkoper’.”

Waarom zijn jouw vakken zo belangrijk?

“Binnen zowel Category Management als Merchandise Planning komen vele disciplines bijeen, zoals inkoop, sales & marketing. Het is fijn voor de studenten om al vroeg kennis te hebben van deze onderlinge schakels en om deze te begrijpen.”

Wat is er zo leuk aan TMO?

“De kleinschaligheid, de persoonlijke omgang tussen zowel collega’s als studenten en daarnaast vind ik het erg leuk om zowel te kunnen sparren met docenten met een achtergrond binnen fashion als met onderwijsexperts.”

Beschrijf jouw vakken in één zin

“De vakken Category Management en Merchandise Planning zijn super relevant; de kennis is onmisbaar binnen de huidige retailmarkt waarin samenwerken en het hebben van kennis van verschillende disciplines het uitgangspunt is.”

Waarom is het zo leuk in de modebranche te werken?

“Binnen de modebranche heerst een enorme dynamiek waar ik me erg prettig bij voel. Daarnaast is het een inspirerende sector en tenslotte blijft de branche mij ieder seizoen weer verrassen met mooie nieuwe trends.”

Wat wil je je studenten graag bijbrengen?

“Blijf je leven lang nieuwsgierig, blijf jezelf ontwikkelen en probeer je kansen te zien en te pakken. Daarnaast wil ik de studenten meegeven zoveel mogelijk gebruik te maken van de praktijkkennis die de docenten bezitten.”

Brochure
Open day
Trial study