Stef Bus

Docent Financial Management
“Als de kans zich voordoet om voor jezelf te beginnen moet je die pakken!”

In welk vak geef je les geef je op TMO?
“Ik geef les in enkele financieel economische vakken, zoals budgetteren en financiële economie.”

Waarom is dit vak belangrijk als je een commerciële management functie in de modebranche wil vervullen?
“Welke functie je ook gaat krijgen in de branche, er wordt altijd gerekend! Het is belangrijk om dan over een goede basis te beschikken.”

Wat is er zo leuk aan TMO?
“De praktijkgerichtheid en de gemotiveerde studenten.”

Wat maakt werken in de modebranche zo leuk en bijzonder?
“Mode verandert continu en van mensen die in de branche werken wordt daarom verwacht dat ze flexibel zijn en in kunnen springen op nieuwe ontwikkelingen.”

Werk je, naast je werk bij TMO, ook nog in de modebranche?
“Naast de uren die ik bij TMO werk heb ik een adviespraktijk die zich volledig richt op de mode- en schoenenbranche. Bij de financiële kant van de bedrijfsvoering ligt mijn advieswerk, zowel bij retailers als bij leveranciers.”

Als je één tip mocht geven aan meisjes/jongens die later in de modebranche willen werken, welke zou dat dan zijn?
“Als de kans zich voordoet om voor jezelf te beginnen moet je die pakken! Zorg wel eerst voor een aantal jaren praktijkervaring.”

Welke ontwikkelingen heb je meegemaakt sinds je begon als docent in jouw vak? Wat zijn de verschillen tussen toen en nu?
“Ik ben nog niet zolang actief als docent maar pas de vakken waarin ik lesgeef al 25 jaar toe in de praktijk. Ik heb een actieve rol kunnen spelen bij de ontwikkelingen van het lesmateriaal op het gebied van budgetteren en automatisering.”

Beschrijf jouw vak in één zin.
“In één woord: noodzakelijk. Iedereen die in moet kopen voor een bedrijf heeft te maken met het vaststellen van een budget. Het opstellen en uitvoeren blijkt in de praktijk erg lastig omdat de modebranche geregeerd wordt door emotie. Dat is ook heel belangrijk en moet ook zo blijven, maar ik wil er wel wat ratio inbrengen.”

 

Brochure
Open day
Trial study