Niek Oostendorp

Docent M&O

Kun je iets over jezelf vertellen?

“Mijn naam is Niek Oostendorp en ik werk sinds september 2022 op TMO. Ik woon in Waddinxveen, ben getrouwd en ik heb twee kinderen. Sinds tien jaar ben ik zelfstandig adviseur binnen de mode- en sportbranche en doe ik projecten voor PVH, Superdry, Under Armour en nog veel meer mooie bedrijven. Daarvoor heb ik onder andere 11 jaar op het Europese hoofdkantoor van Nike gewerkt.”

 

Welk vak geef je op TMO?

“Ik geef het vak Management & Organisatie. Bij M&O leer je over de strategische processen binnen organisaties en hoe deze tot stand komen. Hoe ontwikkel je bepaalde strategieën? En wat voor invloed hebben die op de organisatie en het businessmodel? Dat leren de studenten bij mijn vak.”

 

Waarom is jouw vak belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wil vervullen?

“Het is belangrijk om te begrijpen waar een bedrijf voor staat en waar het naartoe wil, want dan weet je welke rol je als werknemer of manager vervult in het grotere geheel. Met M&O krijg je daar een goed beeld van.”

 

Hoe ben je bij TMO beland?

“Enkele jaren terug gaf ik les in Supply Chain Management op een andere hogeschool. Het lesgeven en iets betekenen voor de toekomstige generatie vond ik altijd al interessant, maar Supply Chain Management sloot niet helemaal aan op mijn achtergrond. Toen ik de vacature van TMO voorbij zag komen, voelde ik meteen een klik: de perfecte match met mijn achtergrond in fashion en sport. Ik vind het super om iets te doen voor de toekomst en mijn kennis over te mogen dragen op de jonge professionals van TMO.”

 

Wat hoop je de studenten bij te brengen?

“Je krijgt op school veel theorie, maar ik vind het belangrijk om de studenten de relatie tussen die theorie en het bedrijfsleven te laten zien. Ze uitleggen hoe het in de praktijk werkt, dus. Ik wil de studenten stimuleren om daar kritische vragen over te stellen, zodat zij zich er écht bewust van worden wat er gebeurt in de modebranche en in de wereld.”

 

 

Brochure
Open day
Trial study