Mirna Roozen

Docent research methods & statistics
“Wees niet bang om kritisch te zijn op andermans of eigen handelen”

Welke vakken geef je op TMO?
“Research methods & statistics. Daarnaast ben ik ook betrokken bij de projecten trendspotting in semester 1 en het onderzoeksatelier in semester 6. Tevens ben ik begeleider/beoordelaar van de afstudeerscripties.”

Werk je naast TMO ook nog in de modebranche?
“Nee. Ik heb een achtergrond in de bewegingswetenschappen en ben tevens werkzaam als theoriedocent op de HALO in Den Haag in de vakken onderzoeksvaardigheden, sportpsychologie, motorisch leren, anatomie en fysiologie.”

Waarom is jouw vak belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wil hebben?
“Informatie geeft je de macht om effectieve aanpassingen te maken in managementstrategie, businessplan, marketingstrategie, productie, doelgroep etc. Hierdoor zal jouw bedrijf efficiënter en effectiever kunnen inspelen op ontwikkelingen in de fashionbranche. Om de juiste beslissingen te kunnen nemen, dient de informatie betrouwbaar en correct te zijn. Bij het vak research methods leer je hoe je op een betrouwbare wijze de juiste informatie verzamelt. Bij het vak statistics leer je hoe je deze informatie analyseert om erachter te komen wat dit nou daadwerkelijk betekent voor de praktijksetting.”

Wat hoop jij studenten bij te kunnen brengen?
“Een kritische blik en hoe evidence-based te handelen ten opzichte van beslissingen op gebied van commercie en management in de fashionbranche.”

Heb je nog een laatste tip voor de studenten?
“Wees niet bang om kritisch te zijn op andermans of eigen handelen. Check de feiten, onderzoek het betreffende veld en baseer je beslissingen hierop (evidence-based handelen).”

Brochure
Open day
Trial study