Leonie Pomp

Docent recht en vakcoördinator HRM & Recht
“Er zijn altijd situaties waar je met het Recht en (wettelijke) regels te maken krijgt.”

Welk vak geef je op TMO?
“Ik geef het vak Recht in de semesters 2 t/m 4; dit valt onder Business Management.  Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan consumentenkoop (face-to-face of via internet), allerlei contracten, zoals franchise, agentuurovereenkomsten, de bedrijfsvormen zoals eenmanszaak, vof en BV, maar ook merkenrecht en modellenrecht, privacy, enzovoorts.”

Waarom is jouw vak belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wil hebben?
“Of je nu leidinggevende bent, ondernemer of in dienst binnen de modebranche, altijd zijn er situaties waar je met het Recht en (wettelijke) regels te maken krijgt. Wat moet je bijvoorbeeld verplicht op jouw website zetten? Hoe zit het met garantie? Kun je aansprakelijk gesteld worden als er iets mis is met een kledingstuk?  Hoe zit het de regels over labelling en CE-markering? En ga zo maar door. Bovendien, kennis van het Recht maakt het nemen ven beslissingen veel gemakkelijker.”

Wat is er zo leuk aan TMO?
“Wat ik vooral leuk vind van TMO zijn de studenten. Ze zijn zeer betrokken, kritisch, waardoor de lessen heel levendig en boeiend zijn. Ook probeer ik natuurlijk met praktische voorbeelden uit mijn vroegere praktijk als advocaat juist discussies uit te lokken.”

Werk je naast TMO nog in de modebranche?
“Nee, ik heb eerst mijn rol als docent nog gecombineerd met mijn advocatenpraktijk en mijn (parttime) baan als bedrijfsjurist, maar vanaf 1 maart 2020 werk ik volledig voor TMO. Naast docent Recht ben ik ook vakcoördinator HRM & Recht en ga ik meer taken binnen TMO oppakken.”

Beschrijf jouw vak in één zin.
“Recht is niet saai, maar juist heel interessant!”

Wat hoop jij studenten bij te brengen?
“Uiteraard vooral drive, een kritische blik en oog voor het voorkomen van (juridische) problemen.”

Brochure
Open day
Trial study