Inge de Groot

Docent en vak-coördinator fashion products
“De professionals op TMO coachen je om het optimale uit jezelf te halen”

“Ik heb 21 jaar in de fashion en retail gewerkt bij een aantal grote modebedrijven, zowel nationaal als internationaal. Veelal in inkoop-gerelateerde functies, ook als manager. Op TMO ga ik een nieuwe uitdaging aan: ik hoop studenten op een inspirerende manier te kunnen coachen en begeleiden. En met mijn praktijkervaring een brug te slaan tussen opleiding en bedrijfsleven.”

Waarom is jouw vak belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wilt?
“Een professional die niet alleen op commercieel vlak kan meedenken, maar ook op niveau kan acteren als het gaat om het product en de realisatie ervan, is een volwaardige gesprekspartner, die veelal betere resultaten bereikt.”

Wat is er zo leuk aan TMO?
“TMO is relatief kleinschalig, persoonlijk en praktijkgericht. Met, naar mij mening, een platform aan professionals die je tijdens de opleiding kunnen coachen om het optimale uit jezelf te halen. Zodat je straks met de juiste bagage die plek of positie inneemt waar je volledig tot je recht komt.”

Wat maakt werken in de modebranche zo leuk en bijzonder?
“Werken in de modebranche is veelzijdig en boeiend: naast cijfermatig ook creatief, zowel global als local, naast click ook brick, doet een beroep op ratio en emotie, gaat het om details en grote lijnen, kansen en uitdagingen, het individu en het team, risico spreiden en lef, kennis en kunde, trends en basics. Maar het is vooral ook een branche met veel eigenzinnige, boeiende mensen met één en dezelfde passie: fashion!”

Wat is jouw tip voor meisjes en jongens die later de modebranche in willen?
 “Ben nieuwsgierig, durf te vragen en blijf trouw aan jezelf en je passie!”

Brochure
Open day
Trial study