Farida Breukelman

Docent Human Resource Management
“Geef me een baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken.”

Welke vakken geef je op TMO?
“Ik geef met veel plezier het vak Human Resource Management (HRM) in semester 1,2 en 3 en het vak Business Communication in semester 1 en 6. Daarnaast ben ik project- en procesdocent in semester 4 en 5, tutor en studieadviseur.”

Werk je naast TMO ook nog in de modebranche?
“Naast TMO doe ik interim- en projectklussen op het gebied van HRM en dat kan ook in de modebranche zijn. In 20 jaar ervaring als HR-professional heb ik in diverse branches en functies mogen werken en naast de rol van business partner en leidinggevende ook startups, reorganisaties en bedrijfssluitingen begeleid. Het is ontzettend leuk om deze ervaring te delen in het onderwijs.”

Waarom is jouw vak belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wil hebben?
“Wanneer je een leidinggevende functie krijgt of eigen ondernemer wordt, heb je met personeel te maken. We bereiden de studenten dan ook voor op de belangrijkste zaken waarmee ze in de praktijk te maken kunnen krijgen. Het gaat dan onder andere over onderwerpen als het werven en selecteren van personeel, het sturen van prestaties, het begeleiden (bij ziekte), het trainen en het ontwikkelen van jouw medewerkers.

Bij Business Communication willen we de student zijn eigen kwaliteiten in communicatie laten ontdekken om zo vanuit zichzelf in verbinding met de ander effectief te communiceren.”

Wat hoop jij studenten bij te kunnen brengen?
“Als eerste enthousiasme en drive! Daarnaast de waarde van het hebben van kennis, door een brug te slaan naar de toepasbaarheid in de praktijk. En tot slot hoop ik de veiligheid te bieden om eigen talenten te ontdekken in oefeningen.”

Heb je nog een laatste tip voor de studenten?
“Blijf dichtbij jezelf en ga uit van je eigen kracht. Laat je inspireren door van anderen te leren, maar doe wat bij jou past. Als je de onderlinge verschillen waardeert en gebruikt, kom je verder!”

Brochure
Open day
Trial study