Bob Snijders

Cluster Manager Professional & Personal Development
“Leiderschap is geen ‘rol’, maar dat leiderschap onderdeel is van wie je ‘bent’.” 

Welke vakken geef je op TMO?
“Naast mijn rol als Cluster Manager ‘Professional & Personal Development’, begeleid ik studenten als AT6 Atelier coach tijdens hun onderzoekstraject en draag ik bij aan hun vaardigheden ontwikkeling tijdens de workshops Mondeling Communiceren.”

Waarom zijn jouw vakken belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wilt?
“Alle vakken binnen TMO dragen bij aan het worden van de beste versie van jezelf. Binnen de PD-vakken leren studenten door praktijkgerichte opdrachten om te gaan met situaties binnen hun toekomstige commerciële, leidinggevende rol. Daarnaast leren ze, door te reflecteren en feedback te geven én krijgen, wie ze zijn. En welke stijl van leidinggeven daarbij aansluit. Groei van binnenuit dus.”

Wat is er zo leuk aan TMO?
“De unieke mix van theorie en praktijk, de enorme verbondenheid met de branche en bevlogenheid van het docententeam maakt TMO een unieke opleiding. En door mijn eigen passie voor de branche én mensontwikkeling is deze mix het ideale werkveld!”

Wat maakt werken in de modebranche zo leuk en bijzonder?
“Het staat nooit stil, blijft in beweging en er is nog heel veel te innoveren. Ook zal technologie een nog veel grotere stempel gaan drukken op de branche. Dit zal, tezamen met constant veranderende consumenten behoeftes, een nieuw soort leiders vragen. Deze nieuwe generatie leiders die TMO aflevert hebben daarmee nog prachtige uitdagingen aan te gaan, waar ik ze heel graag op voorbereid.”

Beschrijf jouw vakken in één zin.
“Groei van binnenuit!”

Wat hoop jij studenten bij te brengen?
“Dat leiderschap geen ‘rol’ is, maar dat leiderschap onderdeel is van wie je ‘bent’.”

Brochure
Open day
Trial study