Ankie Swakhoven

Afstudeercoach van SP7

Welk vak(ken) geef je op TMO?

“Ik ben afstudeercoach van SP7 en daarnaast ben ik betrokken bij zowel de reguliere lijn als de Ondernemersleerlijn (voor studenten die graag in hun eigen bedrijf willen afstuderen).”

Wat is er zo leuk aan deze rol?

“Het is de tofste rol die je naar mijn mening kunt hebben bij TMO. Ik vind het bijzonder om die laatste groeispurt in professionaliteit te mogen begeleiden voordat studenten de arbeidsmarkt betreden.”

Wat doe je als coach?

“Als coach/ondernemer focus ik vooral op de businesskant van TMO en stel ik graag positief kritische vragen aan studenten, zodat ze zelf hun antwoorden kunnen vinden. Met als doel om die eindstreep van dat diploma te behalen. “

Werk je naast TMO nog ergens anders?

“Naast TMO heb ik mijn eigen bedrijf in Service Design en werk ik twee dagen in de week bij de Haagse hogeschool als stagecoördinator en als afstudeercoach bij de opleiding Ondernemerschap & Retail Management. Daarnaast heb ik een passie voor schrijven en ben ik een Design thinker in hart en nieren.”

Wat vind je zo leuk aan je werk bij TMO?

“Waar ik heel blij van word bij TMO is om te zien hoe studenten in het laatste semester van hun studie groeien van student naar young professional: zelfstandig, met een onderzoekende houding én reflecterend op hun eigen gedrag. Voorop staat de ontwikkeling van houding en vaardigheden, waarbij wordt vertrouwd op de reeds opgedane kennis in de voorgaande semesters van de opleiding. En natuurlijk is het ook altijd goed om te ervaren als studenten direct na het behalen van hun diploma aan de slag kunnen bij hun stagebedrijf. Daardoor ontstaat echt een win-win-win situatie.”

 

 

Brochure
Open day
Trial study