Eigenlijk is die Outdoor best leuk!

Deze week zijn de studenten van semester 3 op Outdoor. In de nieuwe TMO-brochure vertelt Anne Eertan over haar ervaringen met de Outdoor die achteraf toch eigenlijk best heel leuk was. 

Anne Ertan zit in semester 3 en is naast haar studie actief als bestuurslid van studentenvereniging Changeant en als lid van het social media team van TMO. Tijdens de Outdoor poste zij regelmatig stories op Instagram over slapen in het bos, stamppotjes en de management game.

“De meeste studenten zien enorm op tegen de Outdoor. Ik was vrij neutraal, had er eigenlijk niet echt een voorstelling bij. Op school vertellen ze over ‘uit je comfort zone gaan’ en ‘beter leren samenwerken’ maar ik haalde er mijn schouders een beetje bij op. Voor mij was het gewoon een paar dagen survivallen in de bush en in touwen klimmen. Een beetje zoals de ontgroening maar dan anders. Gelukkig denk ik er nu anders over. De Outdoor was totaal anders dan ik had verwacht. Het was leuk en erg leerzaam. Tijdens het maken van de opdrachten kwam ik erachter dat je écht beter leert samenwerken. Over de opdrachten was heel goed nagedacht, voor alles was een uitgedacht plan nodig. Denk aan tenten bouwen en kompastochten. Bij elke opdracht – hoe makkelijk die ook leek – moesten we bespreken wie wat zou doen en wie de leiding nam.
Wat ik vooral heb geleerd is dat je niet alles tegelijk moet willen doen. Eerst nadenken, dan een plan maken en dan doen. Anders gaat het mis. En samenwerken natuurlijk, want daar is de hele Outdoor voor bedoeld. Er waren ook minder leuke dingen zoals slapen in het bos, hoewel dat achteraf ook wel meeviel. En het was koud! Het eten was eigenlijk ook best ok. De eerste dag hadden we een bbq en de tweede dag stamppotjes, vanwege de kou.

De managementgame is het slotstuk van de outdoor. Ik was manager van mijn groep, en ik moest veel onderhandelen want het doel is dat je een bedrijf runt. Je krijgt een soort startkapitaal waar je heel slim mee om moet gaan. Ook weer plannen en samenwerken. Door goed te onderhandelen hebben wij de managementgame gewonnen. Daar ben ik wel trots op. Dus achteraf zeg ik: die Outdoor was eigenlijk best leuk.”

Brochure
Open dag
Proefstuderen