Doorstromen naar een hbo-vervolgopleiding Mode

Heb je een grote passie voor mode en ben je bijna klaar met je mbo-opleiding Mode? Dan ben je vast al aan het nadenken over je vervolgopleiding. Met een opleiding Mode op hbo-niveau kun je  nog meer (vak)kennis vergaren en heel veel praktijkervaring opdoen. Wil je meer leren over de vele disciplines binnen de fashionwereld voordat je echt fulltime aan het werk gaat? Dan is TMO Fashion Business School ongetwijfeld iets voor jou! We zetten alvast wat nuttige informatie voor je op een rijtje.

Welke vervolgopleiding in de modebranche?
Als je nog niet precies weet wat je wilt gaan doen in de mode, dan is het raadzaam om je verder te verdiepen in deze dynamische branche. Met een hbo-vervolgopleiding na het mbo kun je later gerichter op zoek gaan naar je droombaan. De modewereld is enorm divers: je kunt dus veel verschillende kanten op. Zo kun je de styling verzorgen op de redactie van een modemagazine, een kledingmerk managen of bijvoorbeeld de inkoop doen voor een grote fashionwinkel. Het is maar net waar je hart ligt en waar je goed in bent. Wil je je specifiek focussen op styling, dan ligt een modestyling opleiding (hbo) het meest voor de hand. Vind je meerdere facetten van de modewereld geweldig en ben je geïnteresseerd in commerciële functies op managementniveau? Dan kun je beter kiezen voor een opleiding met een breder vakkenpakket.

Starten met je modeopleiding op het hbo
Zodra je je diploma op mbo niveau-4 hebt behaald, kun je starten met een nieuwe modeopleiding op hbo-niveau. Afhankelijk van waar je woont of wilt studeren kun je kiezen voor een modeopleiding in Amsterdam of een van de andere grote steden van het land. Deze opleidingen maken vaak deel uit van een grotere hogeschool. Spreekt een ‘kleinere’ hbo-school die zich puur richt op mode je meer aan? Ga dan eens langs bij TMO Fashion Business School en bezoek een van de open dagen. Je krijgt dan meer inzicht in het vakkenpakket, de studieopbouw en de toelating en inschrijving.

Wil je meer weten over de opleiding Fashion Business?
Lees hier alvast meer over de studie.
Je kunt zowel eind augustus als in februari instromen bij TMO. Dat maakt het doorstromen van mbo naar hbo nog een stukje makkelijker! Wil je graag een hbo-modeopleiding deeltijd volgen? Dat is hier helaas niet mogelijk. De studie is voltijds; je krijgt daarbij voldoende tijd om genoeg praktijkervaring op te doen. We wensen je alvast heel veel succes met het afronden van je mbo-opleiding en hopen je binnenkort te zien bij TMO Fashion Business School.

Let’s meet
Volgende open dag

okt12

Open dag

Wil je ons graag ontmoeten? TMO Fashion Business School organiseert jaarlijks...