Sandra van de Velde

Docent International Business Communication

Welk vak(ken) geef je op TMO?
“Ik geef het vak International Business Communication”

Beschrijf jouw vak(ken) in één zin.
“Ik zou mijn vak beschrijven als: internationaal, leerzaam, deurenopener en beleefd.”

Waarom zijn jouw vak(ken) belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wil vervullen?
“De kledingbranche is internationaal georiënteerd, dus als jij een baan in de modebranche wil gaan vervullen is het belangrijk dat jij de Engelse taal goed beheerst. Daarnaast is het Engels overal in verweven. Qua informatievergaring maar ook in het dagelijks leven, je kunt in de grote steden haast geen winkels meer vinden waar je niet in het Engels wordt aangesproken.”

 Waarom de stap naar het beroepsonderwijs? Hoe ben je bij TMO beland?
“Eigenlijk is het toevallig dat ik in de modebranche ben beland. Een collega van mij ging op een hogeschool werken en zij vroeg of ik ook interesse had om les te gaan geven op een hogeschool. Zij wist dat zij nog een docent International Business Communication zochten. Dat leek mij zeker erg leuk ook gezien mijn achtergrond in het bedrijfsleven en van het één kwam het ander.”

 Wat is er zo leuk aan TMO? Wat spreekt je zo aan in de opleiding?
“De doelgroep spreekt mij erg aan en ook de combinatie van fashion en business past goed bij mij. Ik heb namelijk altijd al een passie gehad voor mode.”

 Wat maakt werken in de modebranche zo leuk en bijzonder?
“Ik vind vooral het dynamische van de modebranche interessant. En ook het feit dat er zoveel veranderingen staan te wachten, zoals o.a. ook de duurzaamheid wat belangrijk is en waar mijn interesse erg naar uitgaat, maakt het werken in de modebranche boeiend.”

Hoe ben je in de fashionbranche terecht gekomen?
“Voordat ik bij TMO terecht kwam heb ik op de marketing en sales afdeling gewerkt voor o.a. een Amerikaans bedrijf en daarnaast heb ik ongeveer 7 jaar een eigen bedrijf gehad met een office in Hongkong. Na een tijdje wilde ik toch iets anders en besloot ik om een pauze in te lassen, zodat ik kon gaan kijken wat ik wilde gaan doen. Toen mijn dochter op de middelbare school vastliep op Engels kwam van het één het ander en kwam ik uit op een studie als docent Engels. Een functie als docent Engels leek mij mede door mijn internationale kennis en achtergrond goed te passen, want ik heb als kind namelijk ook in Engeland gewoond. Je zou kunnen zeggen dat het Engels een rode draad in mijn leven is geweest. Niet gek dus dat ik nu als docent International Business Communication bij TMO werk.”

 Wat hoop jij studenten bij te brengen?
“Ik hoop studenten het vertrouwen mee te geven dat zij Engels blijven spreken ondanks het feit dat dit soms best spannend kan zijn. Uiteindelijk is communicatie gewoon doen, want het hoeft niet perfect te zijn.”

 Wat is jouw tip voor meisjes of jongens die later in de modebranche willen werken?
“Blijf bij jezelf en blijf authentiek. Durf anders te zijn.”

Brochure
Open dag
Proefstuderen