Laura Hanssen

Docent Sportswear Technology

Welk vak(ken) geef je op TMO?

“Ik geef het vak Sportswear Technology, onderdeel van Modematerialen FP3.”

 Beschrijf jouw vak(ken) in één zin.

“Het ontwikkelen van een technisch en functioneel (winter)jack op papier.”

Waarom zijn jouw vak(ken) belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wil hebben?

“Het vak dat ik geef richt zich vooral op de ontwikkeling van een product. Dus hoe pak je dit aan? Welke elementen zijn belangrijk? En dan met oog op een technisch/ functioneel product. Voor een commerciële managementfunctie is het belangrijk om te weten hoe een product tot stand komt. Mijn lessen bieden hier een goede basis voor.”

Waarom de stap naar het beroepsonderwijs? Hoe ben je bij TMO beland?

“Ik heb zelf ook TMO gedaan en daarna heb ik altijd een link met TMO gehouden. Momenteel ben ik 12 jaar werkzaam in de branche en heb ik een hoop ervaring op gedaan met name in inkoop en productontwikkeling. Sinds een aantal jaren heb ik ook ervaring als department manager. Ik vind het super om mijn ervaring met de studenten te kunnen delen.”

Wat is er zo leuk aan TMO? Wat spreekt je zo aan in de opleiding?

“TMO is een opleiding die veel te bieden heeft. Het is een managementopleiding in fashioncontext. Maar na het doen van deze opleiding kun je in een hoop sectoren terecht. De afwisseling in vakken maakte het voor mij interessant. Daarnaast is de opleiding kleinschalig, wat het persoonlijk maakt. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik mijn studententijd als zeer fijn heb ervaren!”

Wat maakt werken in de modebranche zo leuk en bijzonder?

“Het is een branche die nooit stilstaat en waardoor het ook nooit saai is. De diversiteit aan werkzaamheden houdt het voor mij interessant. Vooral het werken met verschillende seizoenen en diverse productgroepen is iets wat mij enorm trekt.”

 Wat hoop jij studenten bij te brengen?

“Ik hoop de studenten mijn productkennis over te kunnen brengen. Aangezien ik zelf ook op TMO heb gezeten, ken ik de opleiding goed. Deze combinatie maakt het denk ik voor studenten interessant.”

 Werk je naast TMO nog in de modebranche?

“Na TMO ben ik direct aan de slag gegaan in de mode en nog steeds ben ik werkzaam in de branche. Momenteel werk ik bij Brunotti als department manager design & inkoop. Brunotti is een all boards sports lifestyle brand met kleding en hardware als basis.”

 Welke ontwikkelingen heb je meegemaakt sinds je begon als docent in jouw vak? Wat zijn de verschillen tussen toen en nu?

“Ik geef het vak nu zo’n 2 jaar. Mijn functie naast TMO is in deze tijd niet anders geworden. In mijn functie bij Brunotti blijf ik mijzelf ontwikkelen en ben ik op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen op gebied van product, duurzaamheid etc. Deze kennis breng ik weer over op de studenten.”

Wat is jouw tip voor meisjes of jongens die later in de modebranche willen werken?

“Het is belangrijk om een goed gevoel te hebben bij de baan die je doet. En zolang jij je er goed bij voelt, zit het ook goed! Het is een afwisselende branche dus het is belangrijk om mee te gaan in de flow. Maar daarnaast is het ook een super leuke branche, dus ik zou zeker gaan voor een baan in fashion!”

 

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen