Joost Tukker

Cluster Manager Business
“Leuk aan TMO is dat onderwijs heel dicht bij het bedrijfsleven staat.”

Welke vakken geef je op TMO?
Cluster Manager Business, vakken Financieel Management, Management & Organisatie. Daarnaast ben ik coach voor afstudeerders.

Waarom zijn jouw vakken belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wilt?
Met behulp van financieel- en business management worden managers in staat gesteld om het bedrijf en cijfers te evalueren. Hierdoor worden managers geholpen bij het maken van onderbouwde beslissingen voor de toekomst.

Wat is er zo leuk aan TMO?
Leuk aan TMO is de kleinschaligheid, de persoonlijke contacten en onderwijs heel dicht bij het bedrijfsleven staat. Het team bestaat uit professionals die studenten coachen met een combinatie van theoretische en praktijkkennis om de student optimaal voor te bereiden voor de toekomst.

Wat maakt werken in de modebranche zo leuk en bijzonder?
De modebranche is veelzijdig en altijd in beweging, toekomstgericht waarbij innovatieve oplossingen ertoe bijdragen dat er mooie kansen en uitdagingen blijven.
Het is een mooie combinatie van emotie en ratio, commercieel gedreven door cijfers met passie en emotie.

Beschrijf jouw vakken in één zin.
Financieel management gaat over het presenteren, beoordelen en evalueren van de financiële positie en prestaties van een onderneming of afdeling en die vertalen naar commerciële oplossingen.

Wat hoop jij studenten bij te brengen?
Kennis in en het belang van de business vakken voor de toekomstige carrière van de student. De kennis die ik zelf heb opgedaan gedurende de ruim 16 jaar als Commercieel Financieel Directeur Europa binnen de fashion industrie over te brengen op de nieuwe generatie.

Brochure
Open dag
Proefstuderen