Edward Heijnen

Docent Supply chain management

Welk vak(ken) geef je op TMO?

“Ik geef het vak Supply chain management.”

Beschrijf jouw vak(ken) in één zin.  

“Door samenwerking met andere bedrijven toegevoegde waarde bieden voor klanten.”

Waarom zijn jouw vak(ken) belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wil hebben?

“Geen enkel bedrijf in de modebranche kan alles zelf, daarom is (keten)samenwerking belangrijk voor een commerciële managementfunctie.”

Waarom de stap naar het beroepsonderwijs? Hoe ben je bij TMO beland?

“Ik zie het als een soort van plicht om mijn kennis en ervaring te delen. Een klasgenote uit mijn hbo-studietijd merkte mijn boek over Supply chain management op. Haar vriend die toevallig ook clustermanager bij TMO is, zocht iemand die lesmateriaal kon schrijven en kon lesgeven. Zo kwam ik dus bij TMO terecht.”

 Wat is er zo leuk aan TMO? Wat spreekt je zo aan in de opleiding?

“TMO is een business school en dat merk je aan alles. Studenten zijn in vergelijking met andere hogescholen allemaal ondernemers in de dop. Het is mooi om de verschillen te zien en ik houd wel van een beetje ondernemerschap.”

Wat maakt werken in de modebranche zo leuk en bijzonder?  

“Eerlijk gezegd deed ik nooit iets met mode totdat ik directeur bij een bedrijf werd en ontdekte dat een goed pak je een stuk zelfverzekerder maakt.

Ook het dynamische van de modebranche spreekt mij aan.“

Wat hoop jij studenten bij te brengen?  

“Dat je met goed je best doen, discipline en doorzettingsvermogen je veel kunt bereiken.”

Welke ontwikkelingen heb je meegemaakt sinds je begon als docent in jouw vak? Wat zijn de verschillen tussen toen en nu?

“Inmiddels is het lesmateriaal voor 4 semesters geschreven en vervul ik ook de rol als expertcoach in AT6 en ben ik 2e lezer voor afstudeerders. Inhoudelijk is het vak in die paar jaar hetzelfde gebleven.”

Wat is jouw tip voor meisjes of jongens die later in de modebranche willen werken?

“De modebranche is natuurlijk erg gericht op de buitenkant. Vergeet niet dat schoonheid vooral van binnen zit. Als je klaar staat om anderen te helpen, krijg je de hulp ook een keer terug. Samenwerking dus. Zonder samenwerking, geen toekomst.”

 

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen