Boukje de Boer

Research coach bij AT6

 Welk vak(ken) geef je op TMO?
“Ik ben betrokken als research coach bij AT6 en ik verzorg af en toe lessen/workshops.”

Waarom zijn jouw vak(ken) belangrijk als je een commerciële managementfunctie in de modebranche wil hebben?
“Als manager, in welke functie dan ook, maak je dagelijks beslissingen. Bij meer complexe problematiek is het van belang dat je relevante ‘evidence’, ofwel feiten en kennis, meeneemt in de besluitvorming. Het is dus van belang om te weten hoe je deze feiten en kennis op waarde kan schatten en hoe je ze zelf kan verzamelen en ontwikkelen.”

Waarom de stap naar het beroepsonderwijs? Hoe ben je bij TMO beland?
“Ik ben al sinds 1997 in het beroepsonderwijs werkzaam als docent op het gebied van organisatiekunde, marketing, sales en onderzoek (achtereenvolgens politie-, toerisme – en hotelmanagement) en ik werk sinds 2007 ook als freelance coach, trainer en consultant. Ik ben met TMO in contact gekomen via een oud-collega die ook als freelancer bij TMO betrokken is.”

Hoe ben je in de fashionbranche terecht gekomen? Wat is er zo leuk aan TMO? En wat spreekt je zo aan in de opleiding?
“Werken bij TMO stond al langer op mijn wensenlijst vanwege de focus op de mode-industrie (ik houd van mode, reizen, eten en ik heb door mijn vooropleidingen een commerciële en bedrijfskundige blik), de praktijkgerichtheid, de kleinschaligheid en de persoonlijke sfeer. En nu ik een semester bij TMO betrokken ben, kan ik daaraan de leuke studenten en collega’s aan toevoegen.”

Wat maakt werken in de modebranche zo leuk en bijzonder?
“De modebranche is heel dynamische en je bent nooit uitgeleerd.”

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen