TMOment met Leonie Pomp

Meester in de Moderechten 

De meeste docenten op TMO komen uit de praktijk en nemen een grote dosis werkervaring mee het (virtuele) klaslokaal in. Met de praktijk bedoelen we dan niet alleen de modebranche, maar ook andere vakgebieden die je tegenkomt in een BBA-studie. In dit TMOment is docent Recht en voormalig advocaat Leonie Pomp aan het woord.

Wie ben je en wat doe je?
‘Mijn naam is Leonie Pomp en ik werk sinds een kleine drie jaar voor TMO. Ik heb hier verschillende rollen: docent Recht, vakcoördinator HRM & Recht, tutor, stagebeoordelaar en adviseur bij de projecten. Ook draai ik mee in de open dagen en bij de proefstudeerdagen, waarbij ik dan een mini-les Recht geef.

Waar liggen je roots?
Van oorsprong ben ik advocaat. Ik heb in totaal 15 jaar gewerkt als advocaat, waarbij ik 10 jaar mijn eigen advocatenkantoor heb gehad. Daarnaast heb ik ook in het bedrijfsleven gewerkt in diverse management- en directiefuncties en ik ken ook de wereld van online verkoop goed, omdat ik bij een groot veilinghuis heb gewerkt.

Wat heb je met de fashionbranche?
Ik vind kleding heel leuk, mijn grootste hobby is shoppen. En dan niet online, maar gewoon in de winkelstraat. Ik hoop zó dat dat snel weer kan! Toen TMO op mijn pad kwam, was de keuze dus heel snel gemaakt. De combinatie van mode, onderwijs en mijn vakgebied is uniek voor mij!

Waarom de overstap naar het onderwijs?
Wat ik net al vertelde; de combinatie van mode, Recht en onderwijs is uniek. Het onderwijs heeft bij mij altijd aangetrokken en ik kom ook uit een onderwijsgezin. Mijn schoonvader en vader zaten in het onderwijs en tot aan mijn rechtenstudie wilde ik juf worden. Mijn gevoel voor rechtvaardigheid won destijds toch net van pedagogiek. Ik gaf dan wel gastlessen op hbo’s en universiteiten en trainingen op het gebied van presenteren/pleiten, onderhandelen, maar het onderwijs bleef ‘kriebelen’. Ik ben dus een zij-instroomopleiding gaan doen via Mentoris en via hen ben ik bij TMO terecht gekomen.

“Recht is niet saai, het is juist mega interessant”

Wat houdt Recht op TMO in?
We bieden op TMO een heel breed scala aan, omdat studenten in de praktijk veel aspecten van het recht tegen kunnen komen. Denk aan merkenrecht, auteursrecht, (product)aansprakelijkheid, privacywetgeving, allerlei contracten, waar je mee te maken krijgt en vergeet ook alle regels over het consumentenrecht ook, zoals de retouren. Het leuke van mijn lessen is, denk ik, dat ik met casus werk, waardoor je direct de koppeling kan maken met de praktijk, als je gaat werken. Recht is niet saai, het is juist mega interessant!

Wat spreekt je zo aan in de opleiding?
De studenten en het persoonlijke contact. En de vrijheid om mijn kennis en praktijkervaring te verweven in mijn lessen. Ik zit niet vast aan handboeken, ik heb mijn eigen readers, zodat ik maatwerk kan leveren en kan inspelen op actuele onderwerpen. Dat is belangrijk voor het type onderwijs dat TMO biedt: maatwerk leveren. Wat ik ook leuk vind, is mijn adviestaak binnen projecten, zoals waar je op moet letten bij een (eigen) onderneming. Dat is het leuke van TMO; je kunt als student ook een eigen startup beginnen.

Heb je tot slot een tip aan onze studenten?
Blijf altijd kritisch, open minded en blijf groeien.

Brochure
Open dag
Proefstuderen