Optimale service en beleving succesformule XAN woman

Xandra Goudberg-van Wezel studeerde in 1996 af aan TMO Fashion Business School en nam in 2010 de twee dameswinkels in Rosmalen en Oss van haar vader over. In korte tijd transformeerde ze de formule van moeder-oma naar een trendy damesmodezaak voor moeder-dochter. Ze opende 4 jaar later nog twee zaken, in Den Bosch en Uden. Ze noemde haar winkels XAN woman. Vóór ze de zaak van haar vader overnam, werkte ze onder meer bij verschillende grote bedrijven, waaronder MEXX. 

De XAN woman winkels worden volledig door Xandra zelf ontworpen. Ze bedenkt hoe het interieur eruit moet komen te zien en probeert zich te verplaatsen in de wensen van de klant. Ze wil een optimale service en beleving geven in haar prachtige winkels. De winkel in Oss is net verbouwd en van het zelfontworpen XAN interieur voorzien. Om innovatief te blijven en te verrassen, zijn touchscreens in de winkel geplaatst, waar klanten in de voorraad van alle XAN winkels kunnen kijken. Het ‘online’ kantoor, waar twee dames alle online verkopen verwerken, zorgt voor vernieuwing in het winkelconcept. Xandra wil groot worden met online verkopen, maar wel binding houden met de winkelvloer. Daarom zitten deze medewerkers in het kantoortje midden op de winkelvloer. Als zij een vraag hebben over bijvoorbeeld pasvorm of een bepaalde kwaliteit bij een online bestelling, lopen ze zo de winkel in en vragen het aan een medewerker. 

            

 Xandra vaart haar eigen koers, heeft een eigen strategie en maakt keuzes op basis van z.g. persona’s. Deze persona’s, worden gevormd aan de hand van leeftijd, aankoopgedrag en verkochte merken. Hierdoor ontwikkelt ze een uniek en innovatief concept. Wekelijks spart ze met haar storemanagers en backoffice collega over de omloopsnelheid en schuift ze waar nodig met de voorraad. Bij fabrikanten ruilt ze incourante voorraad om en koopt voorraad bij. Ze zoekt naar nieuwe merken, koopt samples in om de klant te interesseren, laat ze meedenken, past samen samples door en maakt zo de keuze in nieuwe merken. 

Klanten vinden het nieuwe concept interessant en vragen hoe de zuil werkt. De omzet van de zuil gaat naar de omzet van de winkel en dat motiveert het team. Het is met name bedoeld om minder ‘nee-verkoop’ te hebben. Binnenkort kan er bij een aantal leveranciers in de voorraad gekeken worden, waarmee de keuzemogelijkheid voor de klant vergroot wordt. Het zorgt wel voor extra verzendkosten, die niet worden doorberekend aan de klant en een plus bovenop het inkoopbudget, maar alles voor een tevreden klant. 

 

Het personeel werkt niet op basis van bonussen, maar ieder individu heeft een bepaalde kwaliteit. Één ding kunnen ze allemaal; verkopen, dat is waar het om draait! Om voor onderlinge verbinding te zorgen,  zorgt Xandra met regelmaat voor een ludiek personeelsuitje of een cadeautje. Ze nodigt het personeel regelmatig uit voor een gesprek om te vragen hoe het persoonlijk met ze gaat. Als ze hoort dat iemand niet lekker in zijn vel zit, rijdt ze naar het filiaal toe en neemt ze tijd voor diegene. Zo houdt ze de vinger aan de pols en beperkt ze het verloop binnen haar bedrijf. Het team gedijt goed op de manier waarop Xandra laat zien hoe zij hen waardeert. 

Als ze terugkijkt op haar TMO-tijd kan ze met volle overtuiging zeggen dat ze blij is dat ze op TMO heeft gestudeerd. Het was vaak bikkelen, maar ook genieten van alle leuke feestjes en evenementen met de studentenvereniging. TMO geeft een realistisch beeld van de fashionbranche en sluit goed aan op alle functies die er binnen de fashionbranche zijn. De lessen werden gegeven door docenten uit de praktijk, dat is top. Ze weten wat er gaande is in de continu veranderende fashionbranche. Doordat ze er zelf werken kunnen ze veel goede praktijkvoorbeelden met de student bespreken, zodat theorie en praktijk samenkomen.  

 

 

Brochure
Open dag
Proefstuderen