Al doende leren tijdens het BP5 project

Wij, BP5 groep 2, zijn inmiddels op de helft van het BP5 project. In dit project ontwikkel je samen met je teamleden een vernieuwend concept. Dit is erg leerzaam, omdat je alle geleerde theorie tijdens de opleiding nu kunt toepassen in het creëren van een business concept. Gedurende het project werk je nauw samen met 8 teamleden.  Er is veel vrijheid; je kan zelf indelen waaraan je binnen het project werkt, hoe lang en wanneer. Dat vergt discipline!

Ons concept is genaamd Style it UP. De essentie van het concept is dat consumenten door middel van stylisten een gepersonaliseerd stylingadvies krijgen bij het vinden van één of meerdere juiste items bij een bestaand kledingstuk. Het werk als volgt: de consument plaatst een foto van een bestaand kledingstuk op het online platform. Vervolgens geeft zij/hij aan voor welke gelegenheid er meerdere kledingstukken worden gezocht en wat het budget is. De consument kan ook voorkeuren aangeven qua kleur, pasvorm, trends, stijl, prints en stoffen. Deze informatie wordt gebundeld in een style guide. Met deze style guide gaan stylisten aan de slag en komen zij met suggesties.

Wij beschikken over de online collecties van de bedrijven die bij ons zijn aangesloten. Uit deze collecties filteren wij 5 mogelijk geschikte items die aansluiten bij de specifieke voorkeuren van de consument. De consument kan vervolgens aangeven of zij tevreden is met de suggesties. Zo ja, dan komt het kledingstuk op de wishlist te staan. Vanuit de wishlist wordt de consument doorverwezen naar de webshop waar het kledingstuk aangeschaft kan worden. Wanneer de gegeven suggesties nog niet helemaal naar wens zijn, kan de consument door middel van een chat in contact komen met de stylist. Tijdens dit gesprek tussen de stylist en de consument worden er specifiekere vragen gesteld om op deze manier als nog tot het perfecte kledingstuk te komen.Style it UP voorziet in de behoefte eigen kledingstukken te combineren met nieuw, nog te kopen items.

Vrijdag 30 juni presenteren wij ons business idee aan de vakjury en andere genodigden.

Let’s meet
Volgende open dag

okt13

Open dag

Wil je ons graag ontmoeten? TMO Fashion Business School organiseert jaarlijks...

Top-opleiding 2017